Profkoers Eschborn-Frankfurt toch niet afgelast

vrijdag 22 januari 2021 om 18:20
Profkoers Eschborn-Frankfurt toch niet afgelast

foto: Cor Vos

Update

Steeds meer wielerkoersen sneuvelen op de UCI-kalender. Ook de organisatie van Eschborn-Frankfurt (traditioneel op 1 mei) is genoodzaakt om de eerstvolgende editie van de Duitse eendagsklassieker te schrappen, zo vernam WielerFlits.

Ook vorig jaar ging de wedstrijd niet door vanwege de coronapandemie. De organisatie slaagde er in 2020 niet in om een geschikte alternatieve datum te vinden in het najaar. De voorlopig laatste editie werd twee jaar geleden georganiseerd. De zege ging toen naar Pascal Ackermann, voor John Degenkolb en Alexander Kristoff.

Twee weken geleden besloot de organisatie al een streep te zetten door de beloftenversie van Eschborn-Frankfurt. ‘De organisatie heeft alle middelen nodig om aan de coronarestricties voor de profkoers te voldoen en dit gaat ten koste van de beloftenkoers’, was toen nog de uitleg.

De eerste editie van Eschborn-Frankfurt, voorheen bekend als Rund um den Henninger-Turm, vond plaats in 1962. Op de erelijst prijken toppers als Rudi Altig, Eddy Merckx, Gerrie Knetemann, Phil Anderson, Michele Bartoli en Davide Rebellin. Alexander Kristoff is met vier zeges de absolute recordhouder.


Update – Profkoers Eschborn-Frankfurt toch niet afgelast

In tegenstelling tot wat eerder vrijdag is gemeld, is Eschborn-Frankfurt niet afgelast. Eerder deze maand maakte de organisatie bekend dat de beloftenversie van de Duitse eendagswedstrijd niet doorgaat. Op dit moment gaat de organisatie ervan uit dat de profkoers wel gewoon kan worden gehouden. “De voorbereidingen zijn in volle gang”, liet de organisatie vrijdag weten aan radsport-news.com. “We hebben het evenement uit voorzorg al aangepast aan de huidige situatie.”

Dit artikel delen:

13 Reacties

lander luypaert 22 januari 2021 om 11:54

Gaat weer een jaar van niks worden…

0
bommie 22 januari 2021 om 12:25

Weer? Er is vorig jaar maar één echt grote koers niet doorgegaan (P-R).
Ja, er zijn een hoop B-koersen afgelast en het is volstrekt logisch dat dat dit jaar tot juni ook zal gebeuren. Maar zeker in vergelijking met een hoop andere sporten, mogen de wielerfans niet klagen.

0
lander luypaert 22 januari 2021 om 12:30

Ronde van Zwitserland, Romandië, Amstel Gold Race, P-R. Allemaal niet door gegaan. Ik zelf geniet soms nog meer van B koersen met meer aanval dan de echte Worldtour wedstrijden.

0
Wheely 22 januari 2021 om 12:32

Ja vorig jaar won Pogačar de Tour, dat vond je vast helemaal niks lander! ;)

0
lander luypaert 22 januari 2021 om 12:55

Maakt mij persoonlijk niet veel uit wie het wint. Ik wil gewoon koers zien en van de sport genieten!

0
bommie 22 januari 2021 om 14:52

Ik snap je redenatie Lander (ben het ook eens dat ‘B-koersen’ vaak leuker zijn), maar voor het grote publiek gelden alleen de 5 echte klassiekers, de drie grote ronden en het WK. Dus Zwitserland, Romandië en AGR bedoel ik al met B-koersen.
Daarnaast kun je ook een waslijst opnoemen met koersen die wel zijn doorgegaan, zoals Strade Bianchi, alle Italiaanse najaarsklassiekers, Waalse Pijl, Brabantse Pijl, Gent-Wevelgem, Tirreno, Dauphine, etc.

0
ChefSpijker 22 januari 2021 om 13:02

Probleem is natuurlijk vooral dat die kleine organisaties geen risico’s willen nemen. Als ze veel geld in een organisatie steken van iets wat uiteindelijk niet doorgaat, kan dat zo maar kopje onder betekenen. En hier zal ook wel meespelen dat 1 mei een vrije dag voor heel Duitsland is. Dus dan een koers organiseren met eventueel restricties van geen publiek is ook verdomd lastig. Verwacht dat de koersen met grotere organisaties wel gewoon door zullen gaan. Een UAE Tour, Omloop en zo. Afgelopen najaar heeft bewezen dat dat prima kan. Alleen kost ’t wel meer dan dat het oplevert. En dat kan niet iedereen betalen.

0
Piet Lut 22 januari 2021 om 17:47

Volgens mij klopt dit niet en gaat het alleen op de U23 versie

0
Frank V 22 januari 2021 om 18:17

Flauwerikken

enfin, niet dat dit een mooie koers is maar toch.

0
Dolledriesoldebroek 22 januari 2021 om 18:50

Het is toch ook een rollercoaster van emoties vandaag!

0
ProfrondeZevenbergen 22 januari 2021 om 18:54

Wat is het nou? Wel of niet?

0
VespavanBern 22 januari 2021 om 18:57

En zoals altijd moeten de jeugdcategorieën het weer ontgelden…

0
girardengo 23 januari 2021 om 00:54

Met onzekerheid leren leven, dat is het wel;-).

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone