Opnieuw winst voor Wietse Bosmans in Kasteelcross

Door Julian Dubbeld, zaterdag 20 januari 2018 om 16:06
Opnieuw winst voor Wietse Bosmans in Kasteelcross

Foto: Marcel Koch

Wietse Bosmans heeft net als vorig de jaar de Kasteelcross Zonnebeke op zijn naam geschreven. De crosser van ERA-Circus liet Diether Sweeck achter in de laatste ronde en reed zo na een spannende cross naar de overwinning. Klaas Vantornout completeerde het podium door in de laatste ronde weg te rijden uit het groepje achtervolgers.

Veel toppers, zoals Van der Poel en Van Aert, ontbraken vandaag. Dit kwam omdat veel veldrijders al onderweg zijn naar het Franse Nommay, waar morgen een Wereldbekercross wordt afgewerkt. Dit weerhield de deelnemers er echter niet van om er een spannende cross van te maken.

Bij het lossen van het startschot schoot de de Nederlander Jens Dekker, een aantal jaar geleden nog wereldkampioen veldrijden bij de junioren, er als eerste vandoor. Lang van de koppositie genieten kon hij echter niet. Al vrij gauw namen negen andere renners, waaronder Eli Iserbyt, Bosmans en Sweeck het voortouw.

Dit groepje werd door speldenprikken van Bosmans uitgedund tot zeven man die voor de overwinning zouden gaan koersen. Naast Iserbyt, Bosmans en Sweeck zaten hier ook Klaas Vantornout, Rob Peeters, Nicolas Cleppe en Gianni Vermeersch bij.

Vlak na halverwege koers wisten Sweeck en Bosmans zich los te maken van de rest van de koplopers en zij zouden samen gaan strijden om de overwinning. Ondertussen haakte bij de achtervolgers Iserbyt af door een valpartij. Sweeck leek er fris bij te zitten en probeerde diverse malen bij Bosmans weg te rijden, maar zonder succes.

Met een lichte voorsprong ging Sweeck de laatste ronde in, maar door een stuurfout in een modderige afdaling zag hij Bosmans voorbij snellen. Bosmans greep zijn kans en breidde zijn voorsprong vervolgens geleidelijk aan uit op de mentaal verslagen Sweeck en zo wist Bosmans dat hij na een uur koersen zijn overwinning van vorig jaar had geprolongeerd.

Uitslag Kasteelcross Zonnebeke:
1. flag-be Wietse Bosmans
2. flag-be Diether Sweeck
3. flag-beKlaas Vantornout
4. flag-be Rob Peeters
5. flag-be Nicolas Cleppe
6. flag-be Gianni Vermeersch
7. flag-be Jens Adams
8. flag-be Stijn Caluwe
9. flag-be Lander Loockx
10.flag-de Marcel Meisen

Dit artikel delen:

5 Reacties

dumoman 20 januari 2018 om 16:20

Sinds wanneer is klaas een Nederlander?

assen 20 januari 2018 om 17:05

Geen Nederlander bij de beste tien, wel 9 Belgen bij de eerste negen; oude tijden herleven.

chiller87 20 januari 2018 om 17:15

Er is dan ook morgen een wereldbeker. Logisch dat de buitenlanders aan dit klein crossje niet aan de start staan. Meisen heeft volgens mij ook maar op 80% gereden.

woutie 20 januari 2018 om 17:44

Nr 7 is Joeri Adams, niet Jens Adams

Belkin 20 januari 2018 om 21:30

Sven Nijs zal te tevreden zijn, een lekker spannende cross…

Headlines

Materiaalzone

Populair

Poll