Opnieuw raak voor Caleb Ewan in Australië

Opnieuw raak voor Caleb Ewan in Australië

foto: Davy Rietbergen/Cor Vos (archief)

donderdag 3 januari 2019 om 08:32

De tweede zege van het seizoen is al binnen voor Caleb Ewan. De nieuwe aanwinst van Lotto Soudal won vanochtend de Lexus of Blackburn Bay Crits. Marco Haller (Katusha-Alpecin) heeft het algemeen klassement over de eerste criteriums in Australië op zijn naam gebracht.

De wedstrijd van vanochtend werd verreden in en rondom Blackburn, een voorstad van Melbourne in Victoria. In Williamstown kwam Ewan, net als gisteren in Geelong, als eerste over de meet. Brenton Jones, rijdend voor Delko Marseille Provence, reed in zijn wiel als tweede over de finishlijn. Daarachter was Heinrich Haussler (Bahrain Merida) op de derde plaats de snelste van een achtervolgend groepje.

Doordat Haller op de eerste dag van het nieuwe jaar won en gisteren als derde eindigde, pakt de Oostenrijker de eindzege in de criteriums. Vrijdag gaat het wegseizoen in Australië verder met het nationaal criteriumkampioenschap.

Succesvolle Australische ploeg bij de vrouwen
Valentina Scandolara is na haar zege in de Lexus of Blackburn Bay Crits ook direct eindwinnaar van de eerste criteriums van 2019. De renster van het Australische Roxolt Attaquer won eerder al het eerste criterium. Haar team wist ook het ploegenklassement te winnen. Chloe Hosking, winnares van woensdag, eindigde vandaag op plaats twee in de etappe en het eindklassement. “Ik ben er trots op om een ​​geadopteerde Australische te zijn. Ik ben nog steeds half Italiaans, dus dat ik sommige Aussies heb kunnen verslaan, maakt me blij”, vertelde Scandolara na afloop.

Dit artikel delen:

7 Reacties

Utrecht19 3 januari 2019 om 08:44

Ewan is helemaal los bij Lotto.

tendam 3 januari 2019 om 08:54

Bij Orica won hij deze koersjes ook.

Utrecht19 3 januari 2019 om 09:36

Weet ik Tendam:)

Secondant 3 januari 2019 om 08:50

Ach, het zal allemaal weinig voorstellen, maar ik kan mij voorstellen dat renners liever een makkelijk criterium rijden dan voor de zoveelste keer deze maand een normale training afwerken. En je kunt ze maar beter winnen.

sverige1977 3 januari 2019 om 12:48

Lijkt het nou zo of heeft hij op die bovenste foto nog een helm op van zijn vorige ploeg ?

Quintenri 3 januari 2019 om 12:57

Dat is inderdaad zo! Een foto van een aantal weken terug denk ik. De criteriums rijdt hij wel met een helm van de Lotto ploeg.

blix 3 januari 2019 om 13:15

Hij rijdt de criteriums inderdaad in Lotto-shirt. De foto bij dit artikel is een archieffoto waarop Ewan de leiderstrui van een bepaald klassement draagt van de Binck Bank Tour waar Lotto sponsor van is (puntenklassement?)

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair