Opmerkelijke ploegtactiek van UAE Emirates – WIELERFLITS UPDATE #11

maandag 11 juli 2022 om 19:40
Video

Na twee verloren jaren is Bob Jungels helemaal terug. Met een knappe solo in de bergrit naar Châtel veroverde de Luxemburger zijn eerst Tourrit. Wat deze prestatie betekent voor Jungels en zijn ploeg AG2R Citroën bespreken onze verslaggevers in deze WielerFlits Update.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Beluister de podcast hier:


De WielerFlits Update is ook te beluisteren als podcast
iTunes
Spotify
RSS-feed

Dit artikel delen:

3 Reacties

SprintMaster 11 juli 2022 om 10:12

Denk dat die inspanningen van UAE wel meevielen want zo snel ging het toch niet op de laatste twee beklimmingen? Bij die col van 15.4 km aan 6.2% kom ik tot een klimtijd van Jungels in 39:50, gemiddeld 23.2 km/h. Het peloton circa 1 minuut sneller, gemiddeld 23.8 km/h. Op een 7% klim zou het peloton gemiddelde ongeveer 21.6 km/h geweest zijn. Verder zaten Pidcock en Bennoot er nog bij op de finish, ook een teken dat het niet superhard ging. Volgens mij hoorde ik dat er wind mee stond op de cols.

0
klootje kriekeljon 11 juli 2022 om 10:23

Volgens mij was de vraag die je bedoelde te stellen niet of hij gelooft dat het een tweestrijd gaat worden maar meer of hij vertrouwen heeft in zichzelf mocht dat zo zijn?

0
Sven.99 11 juli 2022 om 13:54

UAE heeft naar Lausanne niks hoeven doen, vandaag een rustdag en morgen zal het ook niks hoeven doen in die overgangsetappe, hooguit op de slotklim controleren.
Voorderest heeft Jumbo net zoveel werk geleverd de eerste week en in de kasseienrit ook heletijd moeten achtervolgen. Denk dat dat werk tot nu toe redelijk 50/50 is.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone