Opinie | Johan Bruyneel: “Wout van Aert doet me aan Bernard Hinault denken”

Door , zondag 13 september 2020 om 20:10
Opinie | Johan Bruyneel: “Wout van Aert doet me aan Bernard Hinault denken”

Misschien was dit niet de meest spectaculaire bergrit in de Tour de France, maar het was wel wielersport van het allerhoogste niveau. In deze Ronde van Frankrijk zijn de toppers zo aan elkaar gewaagd dat alleen al het idee om iets te ondernemen gelijk staat aan zelfmoord.

Grote complimenten voor Jumbo-Visma. Wat zij als ploeg in deze ronde laten zien is ongekend. Zelden heb ik een team gezien dat zo goed functioneert. Alleen is de Tourwinst met Primoz Roglic nog lang geen zekerheid. Het is nu al een paar keer duidelijk geworden dat zijn jonge landgenoot Tadej Pogacar tegen hem is opgewassen.

Wanneer het op pure explosiviteit komt, is de witte truidrager van UAE Emirates zelfs ietsje beter. En dus zou het wel eens een bonificatiestrijd tot aan de tijdrit naar La Planche des Belles Filles kunnen worden. En in die beproeving tegen de klok mag Roglic dan wel de grote favoriet zijn, het is geen zekerheid dat hij daar Pogacar voldoende achter zich houdt.

De rit naar de Grand Colombier zal in de boeken komen als het demasqué van titelverdediger Egan Bernal. De afgelopen dagen zag je dit al een beetje aankomen. Niet alleen op de fiets, maar ook in de manier hoe hij zich door de Tour bewoog. Twee weken heeft hij knap standgehouden op zijn klasse. Maar als je continu over je limiet moet gaan en je hebt nergens meer overschot, dan komt ineens die grote klap. In een Tour de France op zo’n hoog niveau als deze editie, kun je je mindere conditiepeil niet blijven verbergen.

Nederige schooljongen
Dit was nochtans de eerste rit waar Bernal zich echt thuis zou moeten voelen. De laatste tachtig kilometer waren ongekend zwaar met een opeenvolging van drie zware cols. Op de Grand Colombier zakt hij volledig door het ijs. Ik heb eerder al gezegd dat hij niet meer op de nederige schooljongen lijkt van zijn eerste twee Rondes van Frankrijk. Conditioneel is hij niet goed door de coronabreak gekomen en de opgave in de Dauphiné heeft hem ook niet goed gedaan.

Richting je ploegmaats moet je uitstralen dat je de absolute kopman en in super doen bent. Bij INEOS Grenadiers hebben ze allang aangevoeld dat Bernal niet het niveau van 2019 gaat halen. Iedereen voelt dat en iedereen gaat dan ook mee in die mineur. De afgelopen jaren hadden ze met Bradley Wiggins, Chris Froome, Geraint Thomas en vorig jaar met Bernal mannen die dag in, dag uit uitstraalden dat ze de Tour gingen winnen. Met die attitude neem je de hele ploeg op sleeptouw.

Neem van mij aan dat vanaf nu 75% van het Tourpeloton alleen nog maar aan Parijs denkt. Ik zag dat altijd wanneer ik met meer ploegen in een hotel verbleef. De renners slepen zich dan ’s ochtends letterlijk naar het ontbijt. Er brandt geen vuur meer in hun ogen en alles lijkt in slow motion te gaan. Behalve bij de ploeg die de gele trui in handen heeft. Die ploegmaats zijn gemotiveerd en willen absoluut de hoofdprijs binnen halen. Daarom is de frisheid, zowel fysiek als geestelijk, in de derde week van een grote ronde altijd zo bepalend.

Die winnaarsmentaliteit zit nu bij Jumbo-Visma. Je ziet daar iedereen boven zijn niveau uitsteken. Ik geniet hoe Robert Gesink de perfecte schakel tussen de mannen op het vlakke (Tony Martin en Amund Grøndahl Jansen) en de klimmers (Wout van Aert, Sepp Kuss, George Bennett, Tom Dumoulin en Primoz Roglic) is.

Bernard Hinault
Wout van Aert is fenomenaal. Hoe hij van 16,4 tot 8,9 kilometer van de finish op de slotklim op kop reed, is ongekend. Ik ken overigens maar een renner die de laatste decennia in staat was om zo op een slotklim het tempo te dicteren, en in dezelfde ronde ook massasprints te winnen. Alleen Bernard Hinault heb ik die twee disciplines zien combineren.

Een echt grote verbazing moet het fantastische klimwerk van Van Aert voor de ploeg niet zijn. Ik heb zijn trainer Marc Lamberts tijdens het trainingskamp op Tignes al horen zeggen dat Wout weinig onder deed voor de echte klimmers in de ploeg.

Ik durf het bijna niet te zeggen, maar in mijn ogen heeft Wout van Aert alles om een potentiële groterondewinnaar te worden. Wanneer je zo goed kunt klimmen en je hebt zo’n goede tijdrit in de benen, dan is een kort klassement zeker realiseerbaar.

Kijk hoe hij zich vandaag na zijn beurt laat terugvallen. Hij herstelt twee of drie minuten en vervolgens sluit hij weer probleemloos aan in de groep Bernal. Dat tekent hoe snel hij zijn tweede adem terugvindt. Wanneer hij met een specifieke voorbereiding naar een grote ronde gaat en daar geen krachten verspeelt met massasprints, gaat hij gewoon meedoen voor het podium. Daarvan ben ik overtuigd.

Tom Dumoulin
Vol lof ben ik ook over Tom Dumoulin. Na de lange beurt van Van Aert neemt hij het fantastisch over. Op het moment dat Tom op kop rijdt kan niemand aanvallen, en ik denk dat zelfs niemand bij dat hoge tempo daaraan denkt.

Het wil ook wat zeggen wanneer een groot kampioen als Dumoulin zich zo op kop van de eerste groep zet. Veel betere renners zijn er niet en dat beseffen alle concurrenten van Roglic ook. Adam Yates is de enige die het lef had om iets te proberen, maar vanuit het zadel werd hij door Dumoulin teruggehaald. Het moet een ongekende luxe voor Roglic zijn om Dumoulin in zijn trein te hebben.

Als je na deze rit met een extreem lastige finale liefst twaalf renners binnen de minuut houdt, dan weet je dat de beste renners enorm aan elkaar gewaagd zijn. Hoewel de strijd om het geel tussen Roglic en Pogacar lijkt te gaan, lijkt de slotweek met zoveel toppers die op eenzelfde niveau staan ongekend boeiend te worden.

Dit artikel delen:

76 Reacties

TheBigShow 13 september 2020 om 20:19

Wout van Aert moet daarover maar eens advies in gaan winnen bij Johan…

jooprioolpijp 13 september 2020 om 20:23

Van Aert een grote ronde? Zeg dat nou niet, de Zuiderbuur leest mee… Dan moet er nog meer gewicht af lijkt me, en wat doet dat met bv de tijdrit en de sprint? En heeft van Aert daar zin in?

Eljorro 14 september 2020 om 02:57

Precies. Vergeet ook niet dat WvA rustig kan uitbollen in sommige etappes.

Bruine Koersbroek 13 september 2020 om 20:26

Qua persoonlijkheid zouden het haast geen grotere tegenpolen kunnen zijn nochtans..

Eddy Vroemm 13 september 2020 om 20:34

Zou wel mooi zijn, een duel tussen WvA en RE. Slecht voor de gezondheid van Michel Wuyts. Wva sowieso de betere daler.

Koers 13 september 2020 om 20:47

dan tussen wout en mathieu, die kan immers ook de tour winnen

Lalsacien 13 september 2020 om 20:43

Thomas Voeckler, verslaggever op de eerste motor van de franse televisie, zei vandaag ook dat hij in van Aert een toekomstige ronde winnaar ziet.

Burdincurutcheta 13 september 2020 om 20:48

Beetje bij beetje begin ik er ook in te geloven… Wat een power heeft van Aert. Maar goed, eerst maar eens de kasseiklassiekers proberen te winnen zeker?

Westland95 13 september 2020 om 20:51

Volgens de trainer van Wout is het onmogelijk dat hij ooit een grote ronde wint.

Burdincurutcheta 13 september 2020 om 20:56

Dat doet me idd nog twijfelen. Maar verder, een Tour met meer tijdritkilometers en met een team dat bergop tempo kan rijden…

horsm 13 september 2020 om 20:56

Leuk stuk.

Wheely 13 september 2020 om 21:37

Ja leest lekker weg.

ProfrondeZevenbergen 13 september 2020 om 23:49

+1

Al vind ik van Aert meer een type Sean Kelly.

SnellePelle 13 september 2020 om 20:56

Bruyneel en Hinault doen mij aan dopinggebruik denken. Laten we hopen dat Van Aert mij nooit aan doping doet denken..

Stablinsky 13 september 2020 om 21:02

Het zou leuk zijn als we het enkel over de inhoud zouden kunnen hebben. Zie jij Van Aert als potentieel podiumkandidaat?

Bazzz 13 september 2020 om 21:03

Haha!

sooike 13 september 2020 om 21:06

Bruyneel’s mening doet er niet toe. Deze valsspeler heeft een mening die duizenden liefhebbers ook hebben . Boycotten van deze site !

Stablinsky 13 september 2020 om 21:09

Hoera, we zijn van Sooike verlost.

Chasse_patate 13 september 2020 om 21:57

Sooike kloksignaal op uitloggen en ga naar http://www.waterpolo.nl of iets in die richting. Maakt me niet uit. Als je hier maar weg bent

Joaquim Agostinho 14 september 2020 om 08:48

Meneer Sooike beslist voor iedereen dat Bruyneel’s mening er niet toe doet en roept tevens op tot een boycot van deze persoon.
Eng en extreem!

r525 14 september 2020 om 09:26

Ach zo’n mening past wel heel goed bij de cancel cultuur die we tegenwoordig hebben…

Bern Ardello 13 september 2020 om 21:10

Zucht, mensen die weer over het boycotten van Bruyneel beginnen, maar wel zijn column lezen en naar Jumbo kijken met dopingzondaars in het begeleidingsteam….

Stablinsky 13 september 2020 om 21:18

Volledig akkoord. Commentaar op de titels, op de inhoud van de artikels, op de keuze van de opiniemakers, … Het is altijd wat. Focus op de inhoud of start zelf met een website.

Murcia 13 september 2020 om 21:24

Niermann heeft bekend EPO te hebben gebruikt en is daarvoor ook gestraft. Als anderen een tweede kans verdienen dan hij ook. Van Maassen heb ik altijd begrepen dat hij net als Van Hooydonck niet meedeed aan het EPO gebruik, wat zijn carriere fnuikte. In de verdere begeleiding zitten volgens mij geen mensen meer met een doping smet.

Gras 13 september 2020 om 21:16

Moet zeggen dat Van Aert idd vrijwel alles kan. Benieuwd hoe vdPoel zich met hem verhoudt als hij puur voor de weg kiest. Hij was in het veldrijden dacht ik sterker in de sprint…Tijdrijden kan hij ook, klimmen lijkt me ook als je zijn mountainbike wc’s ziet. Toch gaat Tom de Tour winnen volgend jaar. Dan is de koershardheid weer optimaal en zal er waarschijnlijk minder geklommen worden.

boenk 14 september 2020 om 01:51

In lastige en langere klimmen was van Aert in veldrijden ook al wel beter dan Mathieu. Mathieu is altijd vinniger en snediger geweest.

Gras 14 september 2020 om 09:04

@Boenk: sorry, maar dat staat mij totaal niet bij. Volgens mij domineerde vdPoel Aerts echt op alle terreinen.

Romāns Vainšteins 14 september 2020 om 09:28

Domineren. Domineren. Jarenlang. Domineren.

Walacra 13 september 2020 om 21:22

Oh heerlijk! Die Belgische Bravoure altijd over hun Flandriens. Wuyts heeft de laatste tijd ook al zo’n strak zittende broek aan als hij het over van Aert heeft. Echte vaderlandsliefde!

Wint Roglic ? Dat komt door van Aert.
Verliest Bernal ? Van Aert !
Wint van Aert ? Dat komt niet door Roglic.
Verliest van Aert ? Opoffering voor Roglic.

Quintenri 13 september 2020 om 22:59

Doet het pijn voor jou om naar het succes van Van Aert te kijken? Je zou eventueel ook naar de Tour kunnen kijken op Eurosport als je dat wilt…

ProfrondeZevenbergen 13 september 2020 om 23:47

Moeilijk he kritiek?

Joaquim Agostinho 14 september 2020 om 09:20

Prima conclusie! Iedereen houdt van Wout, ik ook……

Michelangelo 13 september 2020 om 22:02

@redactie,
ik zie dat mijn reactie niet is geplaatst. Waarom niet?
Te kritisch op de inhoud van dit stuk? Of op de schrijver?

Erg jammer, want het lijkt een soort van censuur. Terwijl ik gewoon een reactie plaats op het stuk en de schrijver ervan. Scherp? Misschien wel. Maar dat is ook wat je kunt verwachten als je een dubieus figuur als Bruyneel uitnodigt om stukken te schrijven, en dat ook nog eens met veel bombarie aankondigt.

Maar blijkbaar krijgt Bruyneel wel een podium om alles te zeggen, en een reaguurder die altijd dopingvrij gefietst heeft wordt monddood gemaakt.

Bruine Koersbroek 14 september 2020 om 07:59

Heel merkwaardig idd.. Deze site draait toch veel meer om de discussies onder de stukjes dan om de journalistieke bijdragen. Ik vind dat ze hier wel wat netter mee mogen omgaan..

Romāns Vainšteins 14 september 2020 om 09:29

Wat schreef je dan?

Michelangelo 14 september 2020 om 10:05

@rv,
Iets over de waardeloze conclusies die bruyneel trok over hoe van aert na zijn inspanning makkelijk in het wiel bleef van de geloste Roland… ehh bernal.
De idiote conclusie dat het daardoor een potentieel tourwinnaar zou zijn.
Dat het stukje ons niet in de kopgroep zet maar bezemwagenniveau heeft.
Dat het meer lijkt op een poging stroop om de TJV/wva mondjes te smeren dan een uniek inkijkje in tactiek. Met als doel weer in de gratie te komen…

Maar was te kritisch..

EDIT: vorige week donderdag zag deze "ziener" bernal steeds sterker worden. Nu zag hij de klap voor bernal al lang aankomen.
Niet alleen een charlatan maar ook een grote opportunist.

Lennimator 13 september 2020 om 22:18

Dicteren is een groot woord Johan. Sean Kelly kon trouwens ook wel aardig fietsen.

Pietspeed 13 september 2020 om 22:22

+1

Pietspeed 13 september 2020 om 22:19

Eens met Bruyneel. Valt niet zo veel op af te dingen mbt Van Aert. Dat zijn trainer anders beweert is logisch. Van Aert zoveel mogelijk uit de wind nog even houden. Echter, Wout spreekt en antwoordt met benen nu al. Dat geeft een ander beeld en roept verwachtingen op.
Niettemin, volgend seizoen staan daar ook weer Remco, Tadej, Hirschi, mss herrezen Bernal, S. Yates, en andere opkomende toptalenten.
Wel benieuwd hoe het ketonentijdperk zich gaat ontwikkelen. Blijft het een voedingssupplement?
Btw, veel respect en bewondering wat Herr Tony Martin als treinmachinist levert. Ongekend!

Spurter 13 september 2020 om 22:20

Indurain sleepte 80 kilogram omhoog, dus onmogelijk is het niet. Als je maar genoeg watts per kg trapt.

Angedelamontagne 13 september 2020 om 22:45

WVA doet me ook meer aan Indurain denken dan aan Hinault. Ik denk dat 1995 ook het laatste jaar was dat iemand van bijna 80 kilo bergop de dienst uitmaakte!

Martino87 13 september 2020 om 22:52

Zijn ook wel krankzinnige beelden van Indurain die met dat lichaam de bergen opknapt.

Kosmonaut 13 september 2020 om 23:38

@Angedelamontagne, nee hoor ene José Enrique Guttierez sleepte ook 78kg de bergen over.

Angedelamontagne 13 september 2020 om 23:47

@kosmonaut Nooit bij stilgestaan dat die zoveel woog. Kon die ook zo hard doorjassen bergop? Enkel zijn naam en Kelme kostuumpje herinner ik me nog en het feit dat hij ook bij de “bron” zat.

Pietspeed 14 september 2020 om 20:44

Qua postuur idd meer Indurain. Maar Indurain kon niet sprinten. De vergelijking is vw klimmen, tt, sprt.

tvm 13 september 2020 om 22:59

"En dus zou het wel eens een bonificatiestrijd tot aan de tijdrit naar La Planche des Belles Filles kunnen worden. En in die beproeving tegen de klok mag Roglic dan wel de grote favoriet zijn, het is geen zekerheid dat hij daar Pogacar voldoende achter zich houdt."

Niet eens met deze redenatie, want:
Het lijkt me dat Jumbo-Visma vanaf vandaag zeker geen belang heeft bij een sprint om de boni's. En UAE heeft de ploeg niet om te controleren. Dus ik verwacht vaker de vroege vlucht die het haalt.

Verder prima stuk, al zie ik in WvA voorlopig nog geen grote ronde winnaar.

Dr op en dr over 13 september 2020 om 23:52

Ik sluit me bij jouw mening aan. Met slechts twee aankomsten bergop, waar Pogacar in geval van dezelfde uitslag als vandaag 8 seconden zou winnen, zie ik die strijd dus niet.

Jumbo-Visma zal vanaf nu niet zo dom meer zijn om Pogacar in de situatie te brengen om voor boni seconden te sprinten. En daar Roglic in de tijdrit normaal gezien altijd voor Pogacar zal eindigen, (mits hij geen pech heeft zoals in het Sloveense nationale kampioenschap TT.), zal Pogacar het woensdag van ver moeten proberen als hij de Tour wilt winnen.

Dinsdag leent de aankomst niet tot aanvallen van ver, het slotklimmetje is slechts 2 km en de 20 km daarvoor aflopend en vlak.

Donderdag en vrijdag zijn de laatste kilometers bergaf met een vlakke sprint, zaterdag de tijdrit, en zondag het criterium van Parijs.

Dus dan blijft er enkel woensdag over om een echt verschil te maken. Voor Jumbo dus kwestie om daar net als vandaag het tempo gigantisch hoog te houden tot aan de finish.

On-topic …> Wout een grote ronde winnen ? Nee dat zie ik echt niet gebeuren.

Angedelamontagne 13 september 2020 om 23:08

Ik vond de beelden van vandaag anders ook wel redelijk waanzinnig. Op de 8 zwaarste kilometers van de Grand Colombier met nog 10 klimmers van max 65 kilo, en Dumoulin die net iets meer weegt, in zijn wiel.
Hoeveel watt moet hij niet meer trappen om tot de zelfde watt/kilo uit te komen als Uran (62kg), Porte (62kg), Landa (60kg), Roglic (65kg), Pogacar (66 kg), Kuss (61kg), Bilbao (60kg), Yates (58kg), Mas (61kg), Valverde (61kg), Bennett (58kg).

boenk 14 september 2020 om 01:58

Ik denk trouwens dat hij wel een pak lichter staat dan wordt aangenomen. Anderhalf jaar geleden werd er gezegd dat hij richting 80kg ging, en hij reageerde daar tamelijk gepikeerd op, en dat hij “slechts” 78kg woog. Eerder dit jaar moet hij iets gezegd hebben van “laat hen maar denken dat ik nog 78 weeg”. Dat doet me vermoeden dat hij wel minder weegt dan 77,5 nu. Wie weet 75 of misschien zelfs minder? Maar hij trapt natuurlijk ook fenomenale waarden he.

Eljorro 14 september 2020 om 02:52

Circa 20-25%.

freirefreire 13 september 2020 om 23:15

Als dit het niveau van de columns van Bruyneel blijft (en laten we eerlijk zijn, na twee weken Tour verwacht ik geen verandering meer), dan kan Wielerflits volgend jaar beter iemand anders vragen. Nog afgezien van de commotie en de morele bezwaren die zijn persoon oproepen, zijn de inzichten van Bruyneel niet heel verrassend of interessant gebleken. Kerkhoffs verdient een kleine voldoende, Bruyneel is écht niet geschikt gebleken.

Michelangelo 13 september 2020 om 23:39

Waar ik in de eerdere bijdragen zijn gedachtengang nog kon begrijpen is hij hier de weg kwijt.
Een stukje op bezemwagen niveau. Geen uniek inkijkje in het brein van een gelouterde ploegleider, maar een fanboy achtig relaas over TJV in het algemeen en van aert in het bijzonder.

Evenepoel zei het treffend in vive la velo: wout gaat moeite hebben met tempowisselingen in beklimmingen, en ook het meerdere dagen klimmen tot aan de finish past niet bij zijn gabbarie. En nog verder afvallen… dat zal waarschijnlijk ten koste gaan van alles waar hij goed in is.

Probleemloos aansluiten bij bernal? Ik zag daar ook Pierre Roland zitten uitrusten na een dag in de ontsnapping, maar die heeft bruyneel vast over het hoofd gezien.

Lang verhaal kort, sluit me volledig aan bij freire×2

JumbowintdeTour 14 september 2020 om 01:02

Bruyneel zei al wel dat Van Aert later ingezet moet worden om Roglic te lanceren. Hij begon vandaag pas op de slotklim. Maar hij zou misschien met George Bennett moeten wisselen.

Domestique 14 september 2020 om 10:28

Wat is een ‘gabbarie’? :-)

Romāns Vainšteins 13 september 2020 om 23:22

Uiteraard wordt van Aert nu deze mogelijkheid van verschillende kanten toegedicht maar de bizar goede vorm die hij momenteel tentoonspreidt is niet iets oneindigs of omvormbaars. Hem zijnde zou ik me niet gek laten maken of verder het lab intrekken maar ‘gewoon’ voor seizoenen met zo veel mogelijk eendaagsen en een tour als prominent teamlid / rittenkaper gaan. Ook van het tijdrijden geen obsessie maken.

Michelangelo 13 september 2020 om 23:49

@rv,
Er zijn van die hele zeldzame momenten dat we het 100% eens zijn…
Hij kan beter blijven uitblinken in wat hij het beste kan, en daarin nog beter worden. En niet die alleskunner willen worden die uiteindelijk in alles net tekort komt.

Frank V 13 september 2020 om 23:53

Wout Van Aert is op alle fronten absolute wereldtop. Kan massasprints winnen, is wereldtop tijdrijden, wereldtop bergop en kan grote klassiekers winnen.

Michelangelo 14 september 2020 om 00:00

Ben het voor 75% met je eens.

Ik denk namelijk niet dat hij wereldtop is bergop, maar gewoon heel erg goed omhoog rijdt voor een klassiek renner.

En hij is ook wereldtop in het knechten en piloteren van een kopman door het peloton. Maar die was je nog vergeten in je opsomming ;-)

Frank V 14 september 2020 om 12:14

Er zat nog 10 man in zijn wiel in de zwaarste rit. Wereldtop dus.

Ah ja, ook nog wereltdop piloot en wereltdop hele dag knechten en toch nog winnen in Tour.

go1707 14 september 2020 om 07:06

Met Wout van Aert als kopman wonnen die jumbis de tour met twee vingers in de neus. Maar ja Jumbo dient andere belangen den sportieve.

Romāns Vainšteins 14 september 2020 om 07:32

Nog een keer, wat bedoel je nu te zeggen ?

Pietspeed 14 september 2020 om 20:53

Ok, met Visma dan. Nee en ja,… dat is hypothese. Eerst moet nog maar ns blijken of het met Roglic lukt.

Jungle Man 14 september 2020 om 07:45

Het zal misschien nog een hele opgave worden voor jumbo om van Aert voor een aantal jaren te behouden als er een team met een grote zak geld om de diensten van deze renner gaat meedingen. Jumbo heeft met deze renner goud in handen.

Burdincurutcheta 14 september 2020 om 08:37

Het zou me niet verbazen dat Ineos een bod voorbereid.

Romāns Vainšteins 14 september 2020 om 09:30

En , wat zou je daarvan vinden?

Burdincurutcheta 14 september 2020 om 11:21

Mmm, liever niet denk ik. Jumbo lijkt me op dit ogenblik gewoon het beste team voor Van Aert. Gewoon de klassieke kern wat versterken en hem optimaal inzetten en ik ben helemaal mee.

Pietspeed 14 september 2020 om 20:57

Welnee, als Frits met de geldbuidel schudt, blijft van Aert. Eigenaar Ineos en Jumbo zijn gewoon schatje hemeltje rijk. Die paar miljoen voor Van Aert, wordt in België met een aantal nieuwe vestigingen, in een paar weken zo weer terug verdient mocht Van Aert nog beter worden.

Cochise 14 september 2020 om 10:05

Zonder afbreuk te willen doen aan WvA’s prestaties (want ik ben fan), maar – zeker voor een renner met zijn profiel – zit hij wel op de ideale plaats in de trein om zich in de kijker te rijden. Kiriyenka en Kwiatkowski vielen destijds ook erg op in die rol.
Voor een Bennet of Kuss is het al veel lastiger om er ten eerste nog bij te zijn en ten tweede nog een lange kopbeurt te doen als er nog maar 8 andere renners overblijven.
Met deze wonderbenen (en dan moet je je afvragen of hij ooit nog zó’n extreme topvorm zal vinden) en in een Tour met 100 tijdritkilometers moet hij misschien ooit kunnen meedoen voor een plaats tussen 5 en 10. Maar of je daar dan een seizoen aan moet opofferen… Ik denk niet dat hij z’n huidige palmares zou willen ruilen voor dat van pakweg Jurgen Vandenbroeck of Louis Meintjens.

Pietspeed 14 september 2020 om 21:01

Van Aert is nu al treinmachinist en conducteur tegelijk. Roglic zit alleen langer in de trein, en wel eerste klas. Roglic, na Tourwinst bijv, stapt eerder uit dan Van Aert.

Erik33 14 september 2020 om 10:24

Decennia lang geen echte Belgische ronderenner maakte het aangenaam om naar het objectieve commentaar van de Belg te luisteren. Nu alleen al met Wout zijn ze totaal aan het doorslaan. Een walgelijke kruiperige aanbidding van hun god Wout. De patron van Jumbo die in zijn eentje de Colombianen kapot rijdt en Roglic de Tourzege schenkt. Volgend jaar gaat Wout namelijk zelf mee doen voor de zege samen met Remco. Aanstaande zaterdag zal Wout ook met overmacht de tijdrit winnen en het WK kan eigenlijk ook al niet meer fout gaan. Sterkte Wout in deze gekte waaraan deze column dus ook weer meedoet.

Burdincurutcheta 14 september 2020 om 11:25

Niemand schrijft dat Van Aert freewheelt naar de wereldtitel. Dat soort ‘walgelijke kruiperige aanbidding’ heb ik vorig jaar wel voortdurend over VDP en het WK in Yorkshire gelezen.

xistnc 14 september 2020 om 11:35

Je legt Erik een woord in de mond dat hij niet gebruikt. Dat is niet netjes, om het mild uit te drukken.

Heb je een linkje naar de volgens jou ‘walgelijke kruiperige aanbidding’ van VDP vorig jaar? Heb ik gemist.

Burdincurutcheta 14 september 2020 om 11:38

Wat leg ik hem dan juist in de mond xistnc? Want ik zie het niet.

En sorry hoor, maar als jij hier vorig jaar nooit nergens niet gelezen heb dat VDP wel eventjes vlotjes de wereldtitel ging pakken, dan weet ik het ook niet meer. De hoempapa polonaise over de oranje loper was hier al opgestart. Dus neen; ik ga geen linkjes voor je opzoeken.

Pietspeed 14 september 2020 om 21:12

@eric33
Bruyneel, als hij deze column zelf heeft geschreven, heeft het over de Prestaties van JV in de Tour en Van Aert int bijzonder. (Tom ook nog even)
Wat Van Aert hier laat zien is objectief fenomenaal, zeker hoe hij zijn overwinningen en vorm van voor de Tour hier voort zet. En dan te bedenken dat ie terug komt van een ernstige blessure.
In de column wordt niet geschreven over WK’s..

Headlines

Materiaalzone

Populair