Opgeluchte Viviani: “Deze zege betekent veel voor me”

dinsdag 18 juni 2019 om 18:35
Opgeluchte Viviani: “Deze zege betekent veel voor me”

foto: Cor Vos

Elia Viviani heeft er lang op moeten wachten, maar in de Ronde van Zwitserland was het eindelijk weer raak. In Arlesheim was de Italiaanse kampioen sneller dan Michael Matthews en Peter Sagan. “Deze overwinning betekent veel voor me, zo vlak voor de Tour de France”, zo vertelde hij na afloop in het flashinterview.


Viviani begon het wielerseizoen nog uitstekend, maar de renner van Deceuninck-Quick-Step stond alweer drie maanden droog. “Het is lang geleden dat ik nog eens wist te winnen”, zo begint Viviani zijn relaas. “Het is bovendien mijn eerste zege in de Ronde van Zwitserland. Dit laat zien dat ik op de goede weg ben.”

Viviani draait de rollen om
De 30-jarige snelheidsduivel moest maandag nog zijn meerdere erkennen in Sagan, maar vandaag waren de rollen omgedraaid. “Gisteren reden we al een erg goede finale, maar op zo’n aankomst is Sagan moeilijk te kloppen. Vandaag probeerde ik gewoon zo goed mogelijk te sprinten.”

“Het was vooral belangrijk om goed over de slotklim (die naar Hochwald, red.) te komen, het zwaartepunt van vandaag. De benen voelden wel wat zwaar aan, maar mijn ploeggenoten kwamen met een perfecte lead-out. Ik ben echt trots op mijn ploeg”, zo besluit Viviani.

Dit artikel delen:

5 Reacties

koos verrek 18 juni 2019 om 19:15

Samen met morkov gaat ie er staan en paar ritten pakke in de tour

Turtlehead 18 juni 2019 om 20:44

Vind ik toch mooi, prachtig in beeld gebracht en super ploegenwerk.
In de Tour kan t twee kanten op. Paar keer billenkoek van de gele TeeSjeeVee en dan stort ie misschien weer in.
Of hij pakt er vijf, dat kan ook.

Gids03 19 juni 2019 om 01:50

Richeze is toch ze laatste man voor hem inplaats van morkov ????

Chaba 19 juni 2019 om 08:38

Ik ga er wel vanuit dat Richeze laatste man is voor Viviani want uiteindelijk is hij intrinsiek toch nog wel een stuk sneller. Dat neemt niet weg dat Viviani een beter gevoel heeft met Morkov als leadout wat uiteindelijke de doorslaggevende factor kan zijn.

Jean Dumas 19 juni 2019 om 09:11

In de Tour zijn er niet zoveel rechttoe-rechtaan sprintkansen. Brussel: laatste 500m 5%, Epernay: 3 Limburgse hellingen vlak voor de finish, Nancy: voor de types Trentin, Kristoff. Het wachten is op Chalon sur Saone, Toulouse, Nimes en Parijs, vier koninklijke sprintkansen, voornamelijk na de eerste rustdag.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.