Opgeluchte Mezgec: “Ik wist dat ik hier kon winnen”

dinsdag 15 oktober 2013 om 12:44
Mezgec

foto: Sirotti

Na vele ereplaatsen heeft Luka Mezgec dan eindelijk zijn overwinning te pakken. De renner van Argos-Shimano was de snelste in de slotrit van de Ronde van Peking. “Het duurde even voordat ik kon winnen, we moesten er tot de laatste dag van het seizoen op wachten”, zegt een opgeluchte Mezgec op de ploegsite. “Maar ik wist dat ik hier kon winnen, nadat ik er in de eerste rit al dichtbij was.”

“Het is geweldig dat de overwinning dan ook meteen in de WorldTour is”, vervolgt de spurter, die onlangs zijn contract bij de Nederlandse ploeg heeft verlengd. “De sprinttrein zette mij fantastisch af en ik heb vertrouwen in mijn eindschot. Het is geweldig om dat hier vandaag te laten zien. Dit jaar boekten we met de ploeg fantastische resultaten. Kittel, Degenkolb en Barguil triomfeerden in de grote rondes. Het is heel mooi dat ik het seizoen waardig kan besluiten.”

Ploegleider Rudi Kemna was blij voor zijn renner. “Hij was er al zo vaak dichtbij. Het is super dat hij het heeft kunnen afmaken vandaag. Het hele team heeft de hele week hier hard voor gewerkt. We hebben laten zien dat onze sprinttrein opnieuw stappen heeft gemaakt. Het is heerlijk om met weer een zege naar huis te kunnen gaan.”

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone