Opgave Thymen Arensman in Zwitserland: “Gezondheid gaat voor”
foto: Cor Vos (archief)
woensdag 15 juni 2022 om 15:59

Opgave Thymen Arensman in Zwitserland: “Gezondheid gaat voor”

Thymen Arensman heeft woensdag op de vierde dag van de Ronde van Zwitserland opgegeven. De Nederlandse coureur van Team DSM had moeite met het warme weer in het Alpenland en heeft in overleg besloten om af te stappen.

Team DSM laat weten dat de 22-jarige Arensman zich slecht kon aanpassen aan de weersomstandigheden in Zwitserland, waar de temperaturen hoog oplopen deze week. En dat ondanks dat hij genoeg water dronk en verkoeling zocht.

“Ik ben wel teleurgesteld dat ik deze koers moet verlaten”, aldus Arensman, die op het laatste moment werd ingevlogen om te starten in de WorldTour-koers. “Maar mijn gezondheid gaat voor. Daarom heb ik met de ploeg besloten dat het beter is om te stoppen. Ik voelde mij vannacht niet goed en ook op de fiets niet. Shit happens, maar ik wens de ploeg nog veel succes.”

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
15 juni 2022 17:03
Hij was ook maar gestart omdat ze niemand anders hadden.
    15 juni 2022 17:08
    Correctie: niemand anders wilden dwingen.
15 juni 2022 18:28
Zoals eerder besproken door podcast in het wiel was het einde van de giro mentaal niet handig voor Arensman. Hem verplicht in de kopgroep laten zitten zodat hij misschien daardoor niet die tijdrit wint was gewoon niet slim voor zonnetje in zijn koppie. En nu weer dit. Het voelt toch alsof DSM met hem de gaten opvult in plaats van hem persoonlijk centraal te stellen icm de doelen van DSM. Iemand die echt lekker in zijn vel zit wordt namelijk nooit ziek.
    15 juni 2022 20:04
    Shit, mijn schoonmoeder is net 20kg afgevallen. Die heeft nog veel vel over.
    16 juni 2022 11:14
    "Iemand die echt lekker in zijn vel zit wordt namelijk nooit ziek."

    Wat een baarlijke, bewezen nonsens dit. Man man man.
16 juni 2022 11:35
Gaat misschien nu Arensman naar Nederlands NK (tijdrit en/of wegstrijd)?

Reacties zijn gesloten.