Opgave Fabio Jakobsen in slotetappe Critérium du Dauphiné
Jakobsen met landgenoot en goede vriend Dylan van Baarle - foto: Cor Vos
zondag 6 juni 2021 om 11:51

Opgave Fabio Jakobsen in slotetappe Critérium du Dauphiné

Fabio Jakobsen zal het Critérium du Dauphiné niet uitrijden. De Nederlandse sprinter van Deceuninck-Quick-Step gaf vandaag op tijdens de slotetappe naar Les Gets. Voor Jakobsen was de Dauphiné alweer de derde rittenkoers sinds zijn rentree in het wielerpeloton.

Voor Fabio Jakobsen was het Critérium du Dauphiné de eerste WorldTour-wedstrijd sinds zijn zware valpartij in de Ronde van Polen. De sprinter hoopte met name de koers uit te rijden. “Maar als het in een etappe goed gaat en ik zit er nog bij, kan ik het altijd proberen”, klonk het voor de start van de openingsrit.

Het plan van Deceuninck-Quick-Step was om met Jakobsen te sprinten in de derde etappe van de Dauphiné, maar zover kwam het niet. De Nederlander merkte in volle finale dat hij niet zijn beste dag had en liet dan ook lopen. “Na de bocht op twee kilometer merkte ik al dat het iets opliep en dat de benen begonnen vol te lopen. Het was dus niet voor mij, helaas.”

Jakobsen stond voor aanvang van de slotetappe naar Les Gets laatste in het klassement, op 1u44m41s van leider Richie Porte. De rappe Nederlander heeft nu twintig koersdagen in de benen sinds zijn rentree als wielrenner.

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
6 juni 2021 11:59
Wat is de reden van opgave?
    6 juni 2021 12:01
    Heb je het profiel van vandaag gezien?
    6 juni 2021 16:20
    Jazeker. Heb jij het doel van Fabio vooraf aan de Dauphine gelezen? Dat was namelijk om de Dauphine uit te rijden. Als dat niet gebeurd dan ben ik benieuwd wat de reden is. Daar hoef je geen retorische vraag om te stellen.
6 juni 2021 12:21
Is toch totaal nog niet op niveau wat natuurlijk te begrijpen is.
    6 juni 2021 12:37
    In dit soort etappes zat hij altijd al in de laatste bus. Is prima zo. Herstellen van deze week en volgende koers weer wat beter.
6 juni 2021 14:03
Goed gedaan Fabio! Hop naar de volgende koers!
6 juni 2021 19:21
Net als "collega" Groenwegen gaat het dit seizoen nog een probleem worden in het huidige sprintgeweld.

Reacties zijn gesloten.