Op één wiel naar boven: Laurenz Rex vermaakt publiek met wheelies
foto: Cor Vos (archief)
zaterdag 27 mei 2023 om 13:41

Op één wiel naar boven: Laurenz Rex vermaakt publiek met wheelies

De Monte Lussari zal de meeste renners angst inboezemen, maar Laurenz Rex had op de steile flanken van de klim nog de puf om de fans te vermaken met enkele… wheelies.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

Vandaag komt de strijd in het algemeen klassement van de Giro d’Italia tot een ontknoping in een bijzondere klimtijdrit naar de Monte Lussari. Een klim van 7,3 kilometer aan gemiddeld (!) 12,1% met in de ultieme finale een strook tot 22%. En dan is er ook nog een vlakke aanloop van 11 kilometer.

Zeer zware kost, maar dit weerhield Laurenz Rex er niet van om op de steilste stroken enkele wheelies te doen. De Belg van Intermarché-Circus-Wanty werd – niet geheel verrassend – flink aangemoedigd door het publiek langs de kant van de weg.

 
4 Reacties
Sorteer op:
27 mei 2023
@Whyze Katje ...'de strijd' voor plaats 117? Doe maar Rex, het is allemaal entertainment en je sponsor klapt in beide handjes nu die beelden de wereld rondgaan.
27 mei 2023
Het zij hem absoluut gegund. Maar door de tijdslimiet op 50% te zetten lok je dit soort zaken wel uit. Aan de ene kant wordt er een zeer zware klimtijdrit gemaakt om ‘de strijd’ spannend te maken en aan de andere kant maak je de tijdslimiet zo breed dat alle renners in Rome aan zullen komen, zodat er morgen nog sprinters aan de start staan en diezelfde sprinters tijd hebben om het publiek te vermaken. Sport?
    27 mei 2023
    Net zoals er een 3km-regel bestaat zodat meer klassementsrenners vlakke sprintersritten 'overleven' mag van mij zeker deze 50% ingeroepen worden om te zorgen dat de niet-klimmers deze zotzware tijdrit overleven.
28 mei 2023
Waren die gasten van Tietema toevallig niet ergens bezig? Lol

Reacties zijn gesloten.