Op de laatste keer Cauberg ontploffen de benen van Marianne Vos

zondag 16 april 2023 om 19:17
Op de laatste keer Cauberg ontploffen de benen van Marianne Vos

Vos (uiterst rechts) eindigde als 17e - foto: Cor Vos

Marianne Vos hoopte vandaag voor een tweede keer de Amstel Gold Race te winnen, maar op de laatste keer Cauberg bleek de kopvrouw van Jumbo-Visma niet in staat om de beste rensters te volgen. “Mijn benen ontploften al snel”, liet ze na afloop weten op de website van haar werkgever.

Vos begon in een kansrijke positie aan de laatste passage over de Cauberg, maar kon niet mee met de eerste serieuze versnelling van Liane Lippert. “Het was continu positioneren om als ploeg in de wedstrijd te blijven. Dat ging heel erg goed. Anna Henderson deed een geweldige lead-out voor Riejanne (Markus, red.) en mij richting de Cauberg.”

“Mijn benen ontploften echter al snel. Vanaf dat moment heb ik weinig van de koers meegekregen”, aldus Vos, die uiteindelijk genoegen moest nemen met de zeventiende plaats in de daguitslag. Ze finishte in een groepje op 28 seconden van winnares Demi Vollering.

Lees ook:
Nu wel raak: sterke Vollering wint Amstel Gold Race, ploeggenote Kopecky tweede

Vos begon door een operatie aan een vernauwde bekkenslagader pas relatief laat aan haar wegseizoen. Ze opende met een twintigste plaats in de Trofeo Alfredo Binda en werd vervolgens derde in Dwars door Vlaanderen, vijftiende in de Ronde van Vlaanderen en tiende in Parijs-Roubaix.

Dit artikel delen:

3 Reacties

limburgia 16 april 2023 om 23:09

Het jaar teveel voor Marianne !

-3
nobrakes 16 april 2023 om 23:31

Het jaar waarin ze ook een operatie heeft gehad aan dr liesslagader en daardoor een verstoorde voorbereiding op het voorjaar

0
KopOverKop 16 april 2023 om 23:58

Simpele goedkope reactie.
Voske klimt niet meer zoals in 2012 op de Cauberg maar toen reedze alles ook op flinke afstand in een kort stuk.
Liet onlangs zien er nog te staan ondanks de operatie en die zien we dit jaar nog ereplaatsen rijden .

0

Headlines

Populair

Materiaalzone