Ook Vincenzo Nibali begint seizoen in Ster van Bessèges
foto: Cor Vos
zondag 31 januari 2021 om 10:23

Ook Vincenzo Nibali begint seizoen in Ster van Bessèges

Nu de Ronde van Valencia tot nader order is uitgesteld, moeten veel renners op het laatste moment switchen. Zo is de Ster van Bessèges (3-7 februari) voor meerdere coureurs een goed alternatief. Ook Vincenzo Nibali begint zijn seizoen nu in Frankrijk.

Trek-Segafredo, de ploeg van Nibali, begint met een ijzersterke selectie aan de Franse voorbereidingskoers. De Amerikaanse formatie rekent namelijk ook op Bauke Mollema en Mads Pedersen. Ook Edward Theuns, Ryan Mullen, Alex Kirsch en nieuwkomer Mattias Skjelmose zijn opgeroepen voor de Ster van Bessèges.

“Het verlangen om te koersen is groot, ondanks de laatste wijzigingen”, aldus Nibali. “Jammer genoeg leven we nog altijd in een onzekere tijd en daar moeten we ook rekening mee houden. We kunnen alleen maar hopen dat het straks weer beter gaat.”

De renners krijgen volgende week vijf etappes voorgeschoteld in het zuiden van Frankrijk. Vorig jaar ging de eindzege in de Ster van Bessèges naar Benoît Cosnefroy, maar de Fransman van AG2R Citroën is er nu niet bij vanwege een knieblessure.

Selectie flag-us Trek-Segafredo voor flag-fr Ster van Bessèges (3-7 februari)
flag-lu Alex Kirsch
flag-nl Bauke Mollema
flag-ie Ryan Mullen
flag-it Vincenzo Nibali
flag-dk Mads Pedersen
flag-dk Mattias Skjelmose
flag-be Edward Theuns

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
1 februari 2021 10:03
Gek dat een renner als Stuyven hier niet start. Die gaat waarschijnlijk zonder wedstrijdkilometers starten aan het openingsweekend.
Er zullen nog renners in dat geval zijn, maar Stuyven lijkt me daar toch een van de kopmannen van Trek.
Als je ziet wat een klimmer als Mollema allemaal mag rijden: Besseges, Tour de Provence, Var én nog 3 eendagskoersen voor de start van de Strade (als die allen doorgaan).
    1 februari 2021 10:13
    Misschien een keuze van Stuyven om naar een absolute vormpiek te werken rond de Ronde van Vlaanderen en Roubaix?
1 februari 2021 13:06
"het verlangen om te koersen is groot," aldus Nibali.

het verlangen om koersen te kijken is anders ook immens groot. Mijn verlangen om zelf te koersen wordt doorgaans gewekt door dat aangename lentezonnetje. Maar tussen nu en dan zitten nog heel wat prachtige koersen.

Reacties zijn gesloten.