Ook Van der Poels ploegmaat Tim Merlier lonkt naar Tour de France

dinsdag 28 april 2020 om 11:16
Ook Van der Poels ploegmaat Tim Merlier lonkt naar Tour de France

© Cor Vos

Belgisch kampioen Tim Merlier kijkt uit naar de nieuwe kalender van de UCI. Hij denkt onder meer aan Parijs-Roubaix, Milaan-San Remo, het BK in Anzegem en…. de Tour de France. “Een sprint op de Champs Elysées spreekt tot de verbeelding.”

Het is op een van de regiopagina’s van Het Nieuwsblad dat Tim Merlier zich uitlaat over de nieuwe kalender van de UCI. Al benadrukt de Belgische kampioen dat hij op dit moment vooral in de voorwaardelijke wijs spreekt. “Ik kan me alleen maar baseren op wat in de media verschijnt, maar uiteraard kijk ik uit naar de nieuwe definitieve kalender.”

En eens het zover is, heeft Merlier toch al een aantal wedstrijden met stip aangeduid. “Parijs-Roubaix zou zeker op mijn programma staan”, zegt hij. “Ook Milaan-San Remo is mogelijk. En niet te vergeten, het BK in Anzegem.” In dat kampioenschap, dat zijn ouderlijke huis passeert, verdedigt hij zijn driekleur.

Champs Elysées
Maar er is meer. De geruchten dat Tourorganisator ASO zinnens is om twee extra ploegen uit te nodigen, worden steeds hardnekkiger. En als dat het geval is, komt Alpécin-Fenix, met Mathieu van der Poel als uithangbord, altijd in aanmerking. En blijkt ook Merlier kandidaat om eind augustus naar Nice af te reizen. “Dat zou me zeker interesseren en het zit ook wel in mijn gedachten. Een sprint op de Champs Elysées spreekt tot de verbeelding. Ook al wordt het dit jaar een Tour met minder kansen voor spurters.”

Merlier geeft trouwens aan dat hij in de toekomst steeds meer het accent van het veld naar de weg wil verleggen. “Ook omdat het voor mij gemakkelijker is een koers te winnen op de weg dan in het veld”, geeft hij toe. Dit jaar duikt hij naar eigen zeggen ten vroegste ergens in november het veld in. “Zoals de kaarten er nu bijliggen, zal ik op de weg koersen tot eind oktober.”

Dit artikel delen:

9 Reacties

LB108 28 april 2020 om 13:12

Toch eerst maar allemaal eens zien.
Hoezo nog een ploeg extra en nog meer mensen erbij halen?
Omdat VDP, VDP is..?
En dan andere wedstrijden die de moeite doen door te gaan nauwelijks deftige ploegen aan de start krijgen..
Trouwens, is (edit.: Alpecin*) wel klaar om naar de Tour te gaan, dit is niet zo maar even een wedstrijdje waar je met je truckje en bus naartoe gaat..? Hebben ze zelf genoeg personeel in dienst of gaan ze buitenstaanders meenemen..?

Limal 28 april 2020 om 14:04

Corendon? Je staat wat achter…

LB108 28 april 2020 om 15:19

De vraag is of zij niet achter staan

FondriestTF3 28 april 2020 om 13:46

Veel ALSen:
– Als de Tour doorgaat
– Als er twee ploegen extra mogen meedoen of
– Als er een ploeg uitvalt

DAN:
-> Gaat de ASO absoluut de kleinzoon van Poulidor laten starten. Dat is de grootste wielerheld van Frankrijk aller tijden. Recentelijk overleden. Van der Poel met z’n uitstraling en grote kans op resultaten -> prachtig verhaal.

Romāns Vainšteins 28 april 2020 om 16:44

Met het bericht vandaag dat teamsporten beoefenen eventueel weer vanaf 1_8 hervat wordt in Frankrijk is het afschieten van de tour al wel iets minder zeker geworden.

Titaantje 28 april 2020 om 16:52

vd Poel is een topcoureur, maar niet direct een type die veel kansen heeft in een Tour (zoals bv ook een Gilbert). En daarbuiten is de ploeg toch niet de sterkste. Ik ben het wel met Fondriest eens dat als aan alle voorwaarden wordt voldaan, de uitnodiging zal komen, maar ik vind het niet direct de meest interessante ploeg om toe te voegen.

Beekman 28 april 2020 om 22:07

@Titaantje, Niet veel kansen en een Gilbert wel? Verklaar je nader, denk eerder andersom. Wellicht de Amstel niet gezien vorig jaar? Van een voor de meesten verloren positie terug komen en dan ook nog eens winnen, dat is nog nooit vertoond.

yo-eddy 29 april 2020 om 12:10

VdP is vooral vrij redelijk in winnen ;) waar dat is maakt niet zoveel uit. De kleinzoon van Pou Pou krijgt een uitnodiging en wint een rit …ALS…. de tour doorgaat.

koos1 28 april 2020 om 17:11

Als..als…als

Als de Tour doorgaat en als er extra wildcard komen, ja dan is Alpecin er vrijwel zeker bij. Met Van der Poel hebben ze een renner die ze ook bij ASO graag in de Tour zien, dan is sprintert Merlier wel een logisch renner voor in een evt. Tourploeg van Alpecin.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair