‘Ook renners Mitchelton-Scott moeten geld inleveren’

maandag 6 april 2020 om 09:21
‘Ook renners Mitchelton-Scott moeten geld inleveren’

foto: Cor Vos

De financiële gevolgen van het coronavirus nemen rap toe in het wielrennen. Mitchelton-Scott is de volgende WorldTour-ploeg die noodgedwongen heeft besloten om hun renners en personeelsleden te korten op salaris.

In het geval van de Australische ploeg gaat het om een loonsverlaging van maar liefst zeventig procent, meldt Het Nieuwsblad. Na CCC Team (+/- 80%) Bahrain-McLaren (70%), Astana (30%) en Lotto-Soudal (10%) is Mitchelton-Scott daarmee de vijfde WorldTour-ploeg die gaat besparen op de loonkosten in de hoop de coronacrisis te overleven.

Grootste slachtoffer is voorlopig CCC. Bij de Poolse ploeg is driekwart van het personeel, allemaal zelfstandigen, per direct ontslagen. Het betreft onder meer ploegleiders, dokters, soigneurs en mecaniciens. Aan de renners is gevraagd om tachtig procent van hun loon in te leveren.

Dit artikel delen:

4 Reacties

LB108 6 april 2020 om 09:40

Renners verdienen vaak heel wat meer dan bv personeel dus zouden ze eigenlijk uit respect eerder meer op hun loon moeten besparen dan dat van het personeel lijkt me..? Maat in de realiteit zal het wellicht anders zijn

0
Derierre de la course 6 april 2020 om 17:48

Ze hebben zich daardoor wel gecommitteerd aan hogere uitgaven zoals een 2e huis op hoogte of een warmere plek. Je kan ook hen dus niet “zomaar” korten. Een beroep doen op hun mededogen dan weer wel.

0
chasse patat 6 april 2020 om 12:31

Ook hierom zijn online wedstrijden welkom om TV geld binnen te slepen

0
KnightBiker 6 april 2020 om 12:53

Tv geld gaat doorgaans niet naar ploegen maar naar organisatoren

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone