Ook in 2021 geen Veenendaal-Veenendaal

zaterdag 19 juni 2021 om 11:00
Ook in 2021 geen Veenendaal-Veenendaal

foto: Cor Vos

Net als afgelopen seizoen gaat Veenendaal-Veenendaal niet door. De mannen- en vrouwenkoers stonden eerst voor mei 2021 gepland, maar konden door de coronamaatregelen niet doorgaan. Als alternatief kwam eind september in beeld, maar door de UCI werd de datum niet vrijgegeven; in het gekozen weekend wordt namelijk ook het WK verreden.

De organisatie was ervan op de hoogte dat in die periode het WK op de agenda stond, liet André Homma, bestuursvoorzitter, weten. “Tegelijkertijd hoefde dit in onze ogen niet in de weg te zitten voor wat betreft de deelnemende ploegen. Het parcours voor het WK is minder geschikt voor sprinters, die juist in onze koers weer erg goed uit de voeten kunnen. Mede om deze reden had zich ook al een mooi rennersveld aangemeld om van start te gaan in Veenendaal.”

De wielerronde mag dan niet doorgaan, het werk is niet voor niets geweest, vertelde Homma. “De afgelopen maanden sloten tientallen lokale ondernemers aan bij onze plannen. Zij willen er samen met ons een succes van maken en dat zie je ook terug in het rennersveld. Voor september hadden vier WorldTeams bij de heren en zeven WorldTeams bij de dames toegezegd om naar Veenendaal te komen. Dit zouden fantastische koersen zijn geweest.”

“Stiekem doet dat een beetje pijn in mijn wielerhart, maar we zijn op de goede weg en in mei 2022 maken we er een feest van”, aldus Homma.

Dempster was in 2019 de beste
Twee jaar geleden won Zak Dempster de recentste Veenendaal-Veenendaal. In de koers over 190 kilometer maakte de Australiër, die eind 2019 zijn fiets aan de wilgen hing, deel uit van een omvangrijke kopgroep die het peloton voorbleef. In de finale reed Dempster samen met Nick van der Lijke en Martijn Budding weg, waarna de Australiër zijn medeaanvallers in de sprint te snel af was. Annemiek van Vleuten won in 2018 de eerste vrouweneditie.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Jean Panne 19 juni 2021 om 12:06

Een beetje flexibiliteit van de UCI in dit jaar was hier wel op z’n plaats geweest. Zeker als er bij een aantal ploegen blijkbaar wel behoefte was aan deze wedstrijd. Had ook voor niet WK-gangers gebruikt kunnen worden als voorbereiding op Parijs-Roubaix.

0
Derierre de la course 19 juni 2021 om 14:39

Flexibiliteit bij de UCI. Dat werkt alleen als iets een probleem voor de UCI is. Andersom natuurlijk niet.

0
Ronellenfitsch 19 juni 2021 om 12:58

Beetje onzinnig redeneren van de UCI, het WK lijdt er echt niet onder als er datzelfde weekend ergens een 1.1 koers is …

0
Wheely 19 juni 2021 om 15:36

Vorig jaar overlapte zelfs de Giro, de Vuelta en een paar monumenten elkaar. Dit is Veenendaal Veenendaal maar. Lijkt me toch geen probleem.

0
Westhoek Express 19 juni 2021 om 19:08

Misschien moeten de grote nederlandse ploegen hun verantwoordelijkheid nemen. Al zien we dat die liever op hoog-te-sta-geuh gaan dan te koersen. Kom op, fans, doe iets, Nederlands wielrennen bloedt dood.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone