Ook Erviti en Dupont zetten punt achter Tour

zaterdag 7 juli 2012 om 00:19

Imanol Erviti (foto: Sirotti)

De verschillende valpartijen in de zesde etappe van de Ronde van Frankrijk blijven slachtoffers eisen. Na eerdere berichten vanavond over de opgave van een handvol andere renners, zien nu ook de Spanjaard Imanol Erviti en de Fransman Hubert Dupont zich genoodzaakt een punt achter de Tour te zetten.

Erviti hield aan een val een diepe snee in zijn rechterbeen over. In het ziekenhuis van Metz is gebleken dat de Spanjaard van Movistar onder het mes moet en zeker twee dagen in een ziekenhuisbed moet blijven. Zijn ploegmaat José Iván Gutiérrez is eveneens gehavend, maar bij hem zijn geen breuken vastgesteld. Morgen wordt beslist of hij de Tour zal voortzetten.

Hubert Dupont (foto: Sirotti)

Ook Dupont zocht meteen na de etappe een ziekenhuis op, meer bepaald in Vandoeuvre-les-Nancy. Bij hem werd een breuk van een deeltje van zijn rechterspaakbeen en aan een deel van zijn lendenwervel vastgesteld, en bovendien heeft hij zijn enkel verstuikt. De renner van AG2R moet naar verluidt anderhalve maand rust houden.

De teller van renners die vandaag de strijd staakten, staat nu op negen: naast Erviti en Dupont gaat het om Mikel Astarloza, Tom Danielson, Oscar Freire, Wout Poels, Amets Txurruka, Maarten Wynants en Davide Vigano. Morgen komen daar mogelijk nog enkele namen bij. Eerder deze week staakten ook Kanstantsin Sivtsov, José Joaquin Rojas, Maarten Tjallingii en Marcel Kittel al de strijd.

Dit artikel delen:

Net binnen

Populair

Materiaalzone