Ook belangrijke U23-rittenkoers Giro della Valle d’Aosta sneuvelt

vrijdag 10 april 2020 om 16:56
Ook belangrijke U23-rittenkoers Giro della Valle d’Aosta sneuvelt

© Giro della Valle d'Aosta

In een persbericht melden de organisatoren de afgelasting van de Giro della Valle d’Aosta, tot nader order een van, zo niet dé belangrijkste rittenkoers voor jongeren onder de 23 jaar. 

De 57ste editie van de Giro delle Valle d’Aosta (letterlijk: de Ronde van de Aostavallei) had van 14 tot en met 19 juli moeten doorgaan, maar volgens de organisatoren is er te veel giswerk rond de coronacrisis. “In het licht van de toegenomen moeilijkheden en zeer weinig positieve garanties hebben we met pijn in het hart besloten om de datum van ons event met een jaar op te schuiven”, aldus de organisatoren.

De ‘Petit Tour’, zoals ze hun wedstrijd graag noemen, werd vorig jaar nog gewonnen door Mauri Vansevenant. De jonge West-Vlaming werd plots gegeerd wild op de transfermarkt en tekende uiteindelijk een profcontract bij Deceuninck-Quick-Step. Andere mooie namen op de erelijst zijn Thibaut Pinot (2009), Fabio Aru (2011 en 2012), Robert Power (2015) en Pavel Sivakov (2017).

Dit artikel delen:

3 Reacties

Dolfy 10 april 2020 om 17:18

Ook het supertalent Tomasz Nose won de Ronde van de Aostavallei (won ruim voor Pozzovivo en Possoni). Reed even bij Phonak om daarna in dienst van Adri Mobil twee keer de ronde van zijn eigen land te winnen, de Ronde van Slovenië, in het eerste jaar stonden Golcer en Niemiec op het eindpodium en het tweede jaar Nibali en Noè. In 2009 werd-ie nog tweede, achter Fuglsang en voor Pozzovivo en Cioni. Won in 2004 ook de GP Tell trouwens, voor Brajkovic en Andy Schleck.

heuvelcolombia 10 april 2020 om 19:24

Bernardo Suaza won in 2014, vind ik ook een mooie naam ;)
Nuttige renner, maar helaas niet doorgebroken

Dolfy 10 april 2020 om 19:45

Ha, ja een renner die ook in eigen land is blijven steken ja. Je hebt altijd een paar tussen zitten die opkomen, waarvan je denkt nou dat wel eens wat worden en dan blijven ze helemaal weg. Hij rijdt nog wel in het rondt trouwens.

Headlines

Materiaalzone

Populair