Androni Giocattoli en Gazprom-Rusvelo niet naar Sibiu Tour

maandag 20 juli 2020 om 16:05
Androni Giocattoli en Gazprom-Rusvelo niet naar Sibiu Tour

Ter illustratie - foto: Cor Vos

Update

Androni Giocattoli-Sidermec gaat niet van start in de Sibiu Cycling Tour, die donderdag begint. De ploeg van Gianni Savio zag af van deelname om gezondheidsrisico’s uit de weg te gaan, meldt de Italiaanse site Cicloweb. Ook Gazprom-RusVelo verschijnt niet aan het vertrek.

In de vorige drie edities van de Roemeense rittenkoers had Androni steeds de eindwinnaar in het team. Egan Bernal bezorgde de ploeg in 2017 de eindoverwinning, Iván Ramiro Sosa was in 2018 de beste en vorig seizoen scoorde de ProContinentale formatie zelfs een een-tweetje met Kevin Rivera en Daniel Muñoz. Maar nu laat de ploeg vanwege de risico’s van het coronavirus de ronde links liggen en verlegt zij haar focus op Strade Bianche, die voor 1 augustus op de kalender staat.

Eerder besloot ook Alpecin-Fenix al de wedstrijd te laten schieten. Normaal gezien zou kopman Mathieu van der Poel zijn seizoen hervatten in Roemenië, maar het team besloot, na samenspraak met de medische staf, om niet af te reizen naar de Sibiu Cycling Tour. Naast Androni Giocattoli en Alpecin-Fenix zag ook het Oostenrijkse Felbermayr-Simplon Wels al af van deelname, meldde Cicloweb nog.

De Sibiu Cycling Tour begint donderdag. De vierdaagse ronde duurt tot en met zondag. (Maandag 20 juli, 11.45 uur)


Update 12.05 uur – Ook Gazprom-Rusvelo trekt deelname in

De organisatie van de Sibiu Cycling Tour zag vanmiddag ook Gazprom-RusVelo zich terugtrekken voor de Roemeense ronde. De Russische ploeg kan niet deelnemen ‘vanwege restricties op de toegang van Russische burgers in Roemenië die nog steeds van kracht zijn’, meldt zij op haar social media. De ploeg reed vorig jaar Ildar Arslanov nog naar de vierde plaats in het algemeen klassement. (Maandag 20 juli, 12.05 uur)


Update 16.05 uur – Organisatie reageert op afzeggingen

De organisatie van de Sibiu Tour heeft op social media gereageerd op het nieuws dat Gazprom-Rusvelo afgezegd heeft. Het zou gaan om een misverstand. Volgens de Roemenen zijn de maatregelen niet op basis van nationaliteit, maar op basis van het land van vertrek. “Aangezien het team de hele maand in Italië is geweest, zijn zij vrij om Roemenië in te reizen”, klinkt het. De Italiaanse luchtvaartorganisatie zou de verkeerde informatie hebben gedeeld.

De Roemeense organisatie heeft alle deelnemende teams in een mail laten weten dat er echt alles aan gedaan wordt om de veiligheid van een ieder te garanderen, weet WielerFlits. Kijkend naar de UCI-richtlijnen (afgelasten als er per week meer dan 50 nieuwe besmettingen zijn per 100.000 inwoners) ziet de Sibiu Tour geen reden om de rittenkoers te annuleren. De regio Sibiu zat enkele dagen terug nog onder de 20 nieuwe besmettingen per 100.000 inwoners.

Dit artikel delen:

13 Reacties

DeHof 20 juli 2020 om 12:01

Iemand heeft die nieuwe kalender in elkaar gegooid en in die kalender heb je voor de eerste World-Tour wedstrijd twee opties om wedstrijdritme op te doen (Sibiu en Kranj). En nu lijkt één daarvan breed genomen als een te groot risico te worden beschouwd.
Achteraf is het mooi wonen, maar dan is de kalender toch gewoon te mager opgezet om veilig (dwz met wedstrijdritme/gewenning aan het peloton) een peloton over een aantal hectische passages te jagen in de Strade?

0
Cochise 20 juli 2020 om 15:37

Denk je dat ze plots vergeten zijn hoe ze in een peloton moeten rijden? Natuurlijk zullen ze allemaal knettergek aan de start staan van de strade maar daar had een deelname aan een rondje in Roemenië niets aan veranderd.

0
DeHof 20 juli 2020 om 16:13

Ik denk dat de fijne kneepjes wel aardig snel minder worden…
En dat het gebruikelijke; eerst een weekje in Dubai en dan een weekje in Portugal, etc, etc een beetje aanprutsen en de laatste 30km even moeten opletten wel degelijk verschil maken hoe een peloton zich gaat gedragen als je ze later die maand met de bek vol adrenaline richting een strook onverhard jaagt…
Dat hangt natuurlijk niet op die ene wedstrijd in Roemenie, echter ik denk dat meer voorbereiding verstandig was geweest.
Maar we gaan het meemaken… Je kan uiteindelijk niet zeggen dat veel meer valpartijen dan gebruikelijk komen door “slechte” voorbereiding, maar het zegt wel iets denk ik…

0
Scott Sunderland 20 juli 2020 om 12:26

Ik ben toch wel benieuwd of de nieuwe kalender gaat lukken hoor. Covid is echt niet weg in Europa. En kan ook tijdens een wedstrijd uitbreken en voor chaos zorgen. Het zou bijzonder zijn als alles gaat zoals gepland en gehoopt.

0
the rover 20 juli 2020 om 12:48

spijtig genoeg gaat het ganse wielerseizoen in duigen vallen

0
lander luypaert 20 juli 2020 om 13:32

Klopt dat denk ik ook. Tour de France zal nog lukken tot halverwege maar Giro en Vuelta vrees ik voor.

0
guyremgabdel 20 juli 2020 om 12:51

Met de kalender was er niks mis, het is het virus dat weer abnormaal aan kracht wint. Komt het omdat een klein deel van de bevolking te losjes omspringt met de geldende coronamaatregelen ? In elk geval zien we in België, Frankrijk, Spanje en Portugal de laatste 8 dagen veel nieuwe clusters van besmetting ontstaan. Hou jullie aub aan de regels (mondmaskers, handen wassen, afstand houden) anders vrees ik voor een annulatiegolf van koersen zoals in het voorjaar.

0
EducationSecond 20 juli 2020 om 13:39

Mondmaskers werken niet in Nederland

0
guyremgabdel 20 juli 2020 om 14:43

Waarom zouden die in NL niet werken ? Zijn die bij jullie in een andere kwaliteit ? Ze werken wel in andere landen. Zelfs Trumpf begint er in te geloven na maandenlange ontkenning. Of moet ik vanaf nu Nederlanders zien als asociale mensen die er niks voor over hebben om hun medemens te beschermen ? Een mondmasker is zeker niet comfortabel te noemen maar nog altijd veeeel gemakkelijker om dragen dan een beademingsmasker. Dan is het helaas meestal te laat.

0
hartstikkebedankt 20 juli 2020 om 12:59

Tja, ik zie ook wel een Tour gebeuren waarbij er na een paar dagen ineens een renner positief test op corona. Wordt dan zijn hele ploeg uit koers gehaald? En wat als het een masseur of ploegleider is? Wielrennen is ook door het meerdaagse karakter van de meeste wedstrijden denk ik zeer onzeker het komende jaar.

0
ivo001 20 juli 2020 om 16:52

Dan gaat toch die hele “bubbel” eruit?

0
ChefSpijker 20 juli 2020 om 16:58

Niet per se. Gebeurt bij voetbal en Formule 1 bijvoorbeeld ook niet. Geen idee welke richtlijnen UCI wat dat betreft heeft.

0
skylimit 20 juli 2020 om 18:19

De angst gaat weer reageren. Ik vraag mij inderdaad af hoe het kan dat een “virus” nu al zoveel maanden lang voor problemen zorgt, anders dan een normaal griepvirus.
In Nederland zou je ook weer een stijging verwachten, omdat daar nog geen maskerplicht bestaat voor winkels/warenhuizen, publieke gebouwen, bedrijven etc.
Vermoedelijk zorgt de lange incubatietijd ervoor dat er momenteel op veel plaatsen besmettingen toenemen. Of het virus is al veel langer aanwezig en wordt nu extra actief. Besmettingen vinden vooral binnen plaats in combinatie met veel mensen op 1 lokatie, al dan niet in combinatie met een slechte ventilatie.

De Tour of Sibiu zal wel doorgang vinden en hopelijk gaat dit goed. Echter ik hoop dat de wielrenners geen voorbeeld nemen aan spelers van voetbalclub Cluj en Dinamo Boekarest, daar zijn afgelopen week toch een aantal besmettingen geconstateerd.
Bubbels of niet, opletten met wie je omgaat blijft het advies.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone