Ontgoochelde Jakobsen: “Goed timen hoort ook bij het sprinten”

Ontgoochelde Jakobsen: “Goed timen hoort ook bij het sprinten”

©Cor Vos

zondag 23 juni 2019 om 17:57
Interview

Een sprinter die verliest, is zelden goedgezind. En daar is Fabio Jakobsen een prima voorbeeld van. De snelle man van Deceuninck-Quick-Step baalde in Brugge na zijn nederlaag tegen Tim Merlier. “Natuurlijk ben ik ontgoocheld. Ik sprint niet om tweede te worden.”

“De lead-out was prima. De ploeg was goed. Maar ik was zelf niet goed genoeg.” Dat waren de eerste woorden van Fabio Jakobsen in het perstentje aan de Brugse Kruisvest. “Wat ik fout deed? Aanzetten op tweehonderd meter van de finish vond ik te vroeg. Dan mag je niet meer stilvallen. Maar vertrekken op honderdvijftig is blijkbaar te laat”, probeerde hij het samen te vatten.”

Halle-Ingooigem
“Ach, Tim Merlier is ook gewoon een goede sprinter. Dat heeft hij eerder al laten zien. Zijn timing was vandaag perfect, ik kwam er niet meer over. Maar goed timen hoort ook bij het sprinten. Ik ben wel al eens te vroeg aangegaan, deze keer was ik te laat. Daar moet ik van leren. Volgende keer weer net niets eerder, dus.”

“Of ik boos ben op mezelf? Nee, maar wel heel ontgoocheld. Ik sprint om te winnen. Niet om tweede te worden. Op naar Halle-Ingooigem en het Nederlands kampioenschap nu. Twee nieuwe kansen waar ik nu op focus.”

Dit artikel delen:

4 Reacties

LutsenkoFan 23 juni 2019 om 18:05

Volgende keer heb je wind mee en dan kun je juist wel eerder gaan en de andere keer wind tegen moet je weer iets langer wachten.
Niet te veel naar kijken Fabio gewoon veel sprints rijden en dan op gevoel.

0
Sephiroth 23 juni 2019 om 18:33

Zou eens mooie drager van het rood wit blauw zijn wat mij betreft

0
O59 23 juni 2019 om 18:49

Was tijdens het interview groots in de nederlaag. Respect !

0
Mystery Rider 24 juni 2019 om 07:33

Jakobsen topfavoriet voor NK?

0

Headlines

Populair

Materiaalzone