‘Ontdekking’ Eddie Dunbar stijgt met stip in Giro: “Een zeer goede dag”
foto: Cor Vos
dinsdag 23 mei 2023 om 17:29

‘Ontdekking’ Eddie Dunbar stijgt met stip in Giro: “Een zeer goede dag”

Na de bergrit met aankomst op de Monte Bondone lijken we in de Giro d’Italia af te stevenen op een spannende driestrijd tussen Geraint Thomas, João Almeida en Primož Roglič, maar Eddie Dunbar deed vandaag ook uitstekende zaken in het klassement. De Ier kon mee in het spoor van de toppers en kwam als vierde over de streep.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

De Ierse kopman van Jayco AlUla was na afloop van de rit dan ook zeer tevreden over zijn optreden. “Een vierde plek is nog geen overwinning en er is nog wel een verschil met de beste renners in deze Giro, maar het was wel een zeer goede dag”, liet hij weten voor de camera van Eurosport.

Dunbar begon de dag als de nummer acht in het klassement, maar staat nu vijfde in de stand, op net iets meer dan drie minuten van de nieuwe rozetruidrager Thomas. Voor de Ier is het pas de tweede grote ronde uit zijn carrière en de eerste keer dat hij zich als kopman mag bewijzen over drie weken. De ontdekkingstocht van Dunbar verloopt echter zeer voorspoedig.

“Dit heb ik altijd al gewild”, doelt hij op het kopmanschap in een grote ronde. “Om een kans te krijgen in een grote ronde als de Giro. Ik voel het vertrouwen van de ploeg en we hebben echt ontzettend hard gewerkt om hier goed te zijn.”

 
3 Reacties
Sorteer op:
23 mei 2023
De Ieren doen het goed deze Giro. Aangename verrassing van Dunbar, die het ongelijk van Ineos aantoont om hem de afgelopen jaren geen grote ronde te laten rijden. Knap staaltje ook van zijn ploegmaat, Italiaans kampioen Zana die nog erg lang meekon vooraan nadat de kopgroep was teruggepakt.
    23 mei 2023
    Niet helemaal met je eens. Bij INEOS pastte ie niet in het knechten plaatje en voor kopman niet hoog genoeg in de rangorde. Tis leuk wat ie nu laat zien maar de huidige top 10 mist een fors aantal mannen die opgegeven hebben. Heel veel zegt het dus nog niet.
23 mei 2023
Dunbar was voor mij wel een flinke verrassing. Een vierde plek in het eindklassement lijkt ineens een reële mogelijkheid.

Reacties zijn gesloten.