Onrust bij Dimension Data na thuislaten Cavendish

zaterdag 6 juli 2019 om 16:30
Onrust bij Dimension Data na thuislaten Cavendish

foto: Cor Vos

Het thuislaten van Mark Cavendish heeft voor onenigheid gezorgd bij de leiding van Dimension Data. Rolf Aldag, de ploegleider van dienst in de Tour de France, had Cavendish graag meegenomen naar La Grande Boucle, maar teammanager Douglas Ryder besliste anders.

“Het was een teambeslissing”, vertelt Ryder over het thuislaten van de sprintvedette. “Mark is een absolute Tourlegende en het is een gemis voor de race dat hij er niet bij is. Dat hebben we zeker meegenomen, maar uiteindelijk hebben we het team moeten selecteren op basis van de gehele ronde.”

Aldag spreekt zijn manager tegen. Volgens de Duitser was het helemaal geen teambeslissing om Cavendish niet mee te nemen. “Het was honderd procent de beslissing van Ryder. De huidige Cavendish is beter dan de Cavendish van 2016”, legt hij uit tegen PA Sport.

“Het is natuurlijk geen geheim dat ik Cavendish graag hier had gehad”, gaat hij verder. “Ik denk dat hij perfect in onze strategie zou passen. Het is mijn taak om de acht renners te selecteren, dat heb ik ook gedaan. Mark zat in deze selectie. De teameigenaar heeft het recht om mij hierin te overrulen en dat heeft hij gedaan.”

Peta Cavendish
Ook Peta Cavendish, de vrouw van Mark, uit haar onvrede over Ryder. “De waarheid zal altijd uitkomen. Lafaards kunnen zich namelijk niet voor altijd verbergen”, schrijft ze furieus.

Dit artikel delen:

11 Reacties

Bartjesss 6 juli 2019 om 16:36

Nou, dat is dus einde Cavendish bij Dimension. Volgend seizoen naar:
A: Israël Cycling
B: EF
C: klein continentaal (Brits) team
D: pensioen

0
Random wielerliefhebber. 6 juli 2019 om 18:19

Ik vrees pensioen, gaat sowieso niet naar een procontinentale ploeg want zijn enige doel is de Tour. Renshaw heeft al aangekondigd te stoppen en zijn andere maatje Eisel heeft zijn beste tijd ook allang gehad.

0
o ja joh 6 juli 2019 om 17:59

Ik denk D

0
Baukema Tomoulin 6 juli 2019 om 18:28

Oooh please laat die ploeg gewoon lekker een niveautje lager acteren. Cofidis en/of Total presteren al jaren vele malen beter

0
bilthoven 6 juli 2019 om 18:40

Cavendish gaat echt niet stoppen. Hij zal ongetwijfeld naar een andere ploeg gaan en daar het ongelijk van Ryder willen bewijzen. Het zou me niets verbazen als hem dat ook gaat lukken.

0
Polleke 6 juli 2019 om 19:44

Mij wel…

0
Ivanoviclover 6 juli 2019 om 19:28

Rtva

0
FFD 6 juli 2019 om 20:03

Volgend jaar willen ze meer World Tour Teams. Maar eigenlijk zijn het huidige DDD en Katusja al niet World Tour waardig. Waarom dan extra teams toevoegen?

Overigens vind ik de reactie van Cav zn vrouw ook vrij onnodig. Ik denk dat Cav, net als Greipel, gewoon klaar is. Er zijn 5/6 rappere mannen, moet je als legende gaan spurten voor plek 8?

0
Brabander 6 juli 2019 om 20:48

Op papier hoort Dimension Data wel in de WT thuis. Alleen laten ze dat op de 1 of andere manier totaal niet zien. Wat rijden die slecht zeg. Het hele podium van de Amstel 2018 aangetrokken en nog geen deuk in een pakje boter gereden. Wat gebeurt daar toch?

0
Covadonga 6 juli 2019 om 23:23

Nizzolo vandaag vierde. Dat was Cav niet gelukt, vermoed ik.

0
john 7 juli 2019 om 10:05

Als er geen valpartij geweest was dan had Nizzolo ook geen plek 4 gehaald

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone