‘Ongevaccineerde renners mogen niet deelnemen aan Saudi Tour en Tour of Oman’

maandag 17 januari 2022 om 19:05
‘Ongevaccineerde renners mogen niet deelnemen aan Saudi Tour en Tour of Oman’

foto: Cor Vos

Renners die niet zijn ingeënt tegen het coronavirus, mogen straks niet deelnemen aan de Saudi Tour en de Tour of Oman. Dat meldt Cyclingnews na de eerdere berichten dat de Franse overheid een nieuwe wet heeft aangenomen die vraagt om een vaccinatiebewijs op tal van locaties, waaronder bij sportwedstrijden.

In Saudi-Arabië en Oman gelden er momenteel strenge coronamaatregelen. Renners en stafleden die van plan zijn om naar het Midden-Oosten te reizen om mee te doen aan de Saudi Tour (1-5 februari) en de Tour of Oman, moeten beschikken over een vaccinatiebewijs. Wielrenners die zich niet hebben laten vaccineren, komen er niet in. Het is overigens nog niet zeker of de Tour of Oman dit jaar wel doorgaat.

De laatste weken is er ook in de sportwereld een flinke discussie gaande over de individuele vrijheid van sporters om zich wel of niet te laten vaccineren en de eventuele consequenties. De afgelopen dagen was toptennisser Novak Djokovic groot nieuws in Australië en de rest van de wereld. De Serviër, die zich niet heeft laten vaccineren, dacht met een medische vrijstelling naar Australië te kunnen afreizen om mee te doen aan de Australian Open.

Frankrijk 
Dit leidde tot veel beroering en uiteindelijk werd de twintigvoudig Grand Slam-winnaar het land uitgezet. Ook wielrenners die niet zijn ingeënt tegen het coronavirus, komen mogelijk in de problemen, nu er in Frankrijk een nieuwe wet is aangenomen. Sporters die in Frankrijk aan wedstrijden willen deelnemen, moeten in de nabije toekomst een vaccinatiebewijs overleggen.

Wat de wielersport betreft, kan de nieuwe wet wielrenners die zich niet hebben laten vaccineren, in de problemen brengen bij koersen als Parijs-Nice, Parijs-Roubaix, het Critérium du Dauphiné en de Tour de France.

Dit artikel delen:

12 Reacties

Turtlehead 17 januari 2022 om 19:56

Nou, daar hoeft niemand last van te hebben lijkt mij.
In Frankrijk is er overigens uitgesproken dat het duurt ‘zolang het nodig is’, met daarbij de suggestie dat het in mei mogelijk niet meer nodig is, dus dat kan nog meevallen.
Alleen GvA moet ff opschieten met die booster, anders gaat PR aan zijn neusje voorbij.

Cochise 17 januari 2022 om 20:08

Ik neem aan dat “gevaccineerd” gelijkstaat aan 2 prikjes toch? Die booster is toch nog niet in elk land aan de orde voor de brede bevolking?

storm-biker 17 januari 2022 om 20:53

@Cochise In Frankrijk wel.

Leukefans 17 januari 2022 om 23:05

Kan me toch echt niet voorstellen dat Van Avermaet de enige in die situatie is, omtrent de spelen toch nog wel van wat atleten gelezen dat ze prik uitgesteld hebben uit schrik voor bijwerkingen.

Niet-gevaccineerde renners zijn dus heus niet allemaal anit-vaxxers, lijkt me. Ik begrijp dat sommigen in opbouw naar een doel bang zijn om ziek te worden (al moet het in de winter wel kunnen denk ik).

Derierre de la course 17 januari 2022 om 23:11

Anders een mondkapje op op de fiets…

re-cycle 18 januari 2022 om 05:34

no needle policy wat mij betreft.

Laura 18 januari 2022 om 07:59

https://twitter.com/hansvantelling/status/1483207839548121091?t=MynABBPWzVwhxXSBxennWA&s=08

Het wordt iedereen vanzelf duidelijk dat symbool politiek niet gaat werken

Onderzoek van TU Delft …

Barry Batsbak 18 januari 2022 om 08:12

Onderzoekjes van de TU Delft daar hebben ze in Frankrijk, Arabië en Oman echt schijt aan. Het is gewoon regelgeving en er wordt gewoon gehandhaafd.

illu 18 januari 2022 om 08:55

Het onderzoek uberhaupt wel gelezen Laura?
Staat toch duidelijk in dat 2G en 3G wel degelijk werkt, alleen minder effectief begint te worden tegen het Omikron virus.

Enige wat je eruit daadwerkelijk op kan maken is dat vaccinatie nu minder begint te werken, maar voorheen dus wel zeer effectief was… Oftewel, dat je niet heel slim bezig bent als je nog steeds niet gevacineerd bent.
Dat we nu mogelijk een nieuwe strategie nodig hebben klopt. Maar het onderzoek geeft dus vooral ook aan hoe nuttig vaccinaties tot nu toe zijn geweest…

LeoR 16 18 januari 2022 om 10:01

Wat discriminatie meer of minder gaat er in dat soort landen niet op aan komen natuurlijk..

peterwinnen 18 januari 2022 om 11:30

Dat zal de ongevaccineerde wielrenners leren…

legrandbornand 18 januari 2022 om 16:42

Dan heeft Pogiboy een probleem me dunkt…

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair