Ongeloof bij Timo Roosen na winnen NK: “Ik ben er een beetje stil van”

zondag 20 juni 2021 om 18:14
Ongeloof bij Timo Roosen na winnen NK: “Ik ben er een beetje stil van”

foto: Cor Vos

Wie bij de wedkantoren op Timo Roosen had ingezet had vandaag een hoop geld kunnen verdienen. De renner van Jumbo-Visma werd een verrassende Nederlandse kampioen op de weg. Op de VAM-Berg bezorgde hij zijn werkgever Jumbo-Visma de eerste nationale titel sinds 2016. “Het was gewoon sterven en rijden.”

“Ik kan het helemaal nog niet bevatten”, zegt Roosen in het flashinterview. “Het is echt een rollercoaster. Ik zag het totaal niet aankomen. Het is bizar, ik ben er een beetje stil van. Onderweg voelde ik me in de finale onverwachts nog heel goed. Dit rondje ligt me op zich wel, maar de laatste tijd had ik niet echt het gevoel dat ik zo’n punch had.”

“Op de klim had ik de versnelling niet meer, maar ik kon nog wel blijven rijden. In de laatste ronde was ik op een paar meter gereden omdat ik echt geen versnelling meer had. Toen viel het ineens stil. We probeerden de kaart Mike Teunissen te spelen, maar hij liet een mooi gat voor me vallen en vanaf dat moment was het volle bak rijden en kijken waar het schip strandt. Het was gewoon sterven en rijden.”

WielerFlits spreekt later vandaag ook met de kersverse Nederlandse kampioen.

Dit artikel delen:

6 Reacties

tvm 20 juni 2021 om 18:34

Goed gedaan. Al was het natuurlijk wel tegen (met alle respect) Janneke en Mieke.
Mocht Ide Schelling hier gereden hebben bijv. had ik het nog moeten zien. Los van het niet uitrijden van MvdP.

Chasse_patate 20 juni 2021 om 18:43

Schei toch uit. Er deden genoeg grote kleppers mee.

Langeveld, MVDP, Dumoulin, Terpstra.

Zijn toch wel grote namen. Het blijft een NK hè vriend.

Emergo 20 juni 2021 om 20:05

En zo relativeren we alles de hoek in Knap !

YogiBear 20 juni 2021 om 20:34

Zei je dat ook toen MvdP vorig jaar won? Uiteindelijk weet je dat bij een NK een deel van de toppers niet aan de start zal staan. Dat het niet goed ging met MvdP was ook mede de verdienste van TJV / Roosen en dat MvDP hem niet uitrijdt kun je dan ook als extra verdienste van de tactiek van TJV zien. Uiteindelijk win je de koers tegen degenen die aan de start staan en diegenen die er niet staan kun je ook niet verslaan.

Chasse_patate 20 juni 2021 om 18:41

Verdiend gewonnen. Prachtige kampioen! Laat dat truitje maar goed zien komend jaar.

Held dat je bent!

Anders kijken 20 juni 2021 om 18:44

Gefeliciteerd met deze teamprestatie. Laat die trui maar veel zien de komende maanden zoals we dat van een kampioen gewend zijn.

Headlines

Materiaalzone

Populair