Onduidelijkheid over comeback Thibaut Pinot: “Nog last van de onderrug”

dinsdag 29 juni 2021 om 14:44
Onduidelijkheid over comeback Thibaut Pinot: “Nog last van de onderrug”

foto: Cor Vos

Thibaut Pinot worstelt nog altijd met de rugblessure waardoor hij al twee maanden langs de kant staat. De kopman van Groupama-FDJ zegt de afgelopen periode hard gewerkt te hebben aan zijn herstel. “Er is al veel verbeterd, maar ik ondervind nog steeds ongemak in de onderrug”, vertelt Pinot op social media.

“Om de afgelopen maanden te kunnen blijven fietsen moest ik compenseren. Om mijn rug te ontlasten ging ik andere spieren gebruiken, wat leidde tot pijn in de heup, de onderrug en de bilspieren”, legt de klimmer uit. Om die blessures te verhelpen onderging hij de nodige onderzoeken bij specialisten en in klinieken.

Ook nam Pinot, die in de Tour of the Alps afstapte en een streep zette door zijn geplande Giro-deelname, drie weken volledige rust. “En de afgelopen zes weken heb ik de training weer opgebouwd. Elke ochtend ging ik twee uur fietsen en in de middag had ik sessies bij de fysiotherapeut”, geeft hij aan. “De laatste twee maanden is al veel verbeterd en ik kan mijn trainingen op de weg verlengen.”

“Dat is belangrijk om aan mijn conditie te kunnen werken, zodat ik weer aan de start kan staan van wedstrijden”, aldus Pinot. “Maar op dit moment ondervind ik nog steeds ongemak in de onderrug, waardoor ik mij nog niet 100% kan inzetten. We blijven actief op zoek naar de oorzaak en willen die behandelen. Ik blijf hoopvol en wil zo snel mogelijk terugkeren in het peloton.” Wanneer dat gaat zijn, is dus nog niet bekend.

Dit artikel delen:

8 Reacties

vincenzo 29 juni 2021 om 14:49

Ik lees niets over de logische behandeling om ook eens wat aan andere sporten te doen.

La Primavera 29 juni 2021 om 14:50

Blik op volgend seizoen. Zie een goede Pinot graag fietsen.

Sagan=hulk 29 juni 2021 om 15:20

Iets met een nachtkaars en uitdoven, al kan die hopelijk nog een laatste opflakkering teweegbrengen.

flipper 29 juni 2021 om 15:50

Ik hoop dat het nog goed komt, maar ik vrees ervoor.

RetroRoel 29 juni 2021 om 15:52

Volgens Patlef zit zijn onderrug waarschijnlijk tussen zijn oren ;-p

Scott Sunderland 29 juni 2021 om 16:40

Een combinatie is niet ondenkbaar. Stress en emoties kunnen wel degelijk vast gaan zitten in je rug. Als dat je zwakke plek is.

Scott Sunderland 29 juni 2021 om 16:43

Als je rug (of je knie) niet meer meewerken en de grote belasting niet meer aankunnen dan is professioneel wielrennen op een gezonde manier niet meer mogelijk. Als je überhaupt van gezond kan spreken bij deze zeer zware sport. Ik geloof niet dat Pinot weer de oude zal worden.

Polleke 29 juni 2021 om 18:29

Dat dachten we van Cavendish ook.. en kijk, symbolische dag voor allen die het even niet meer zien zitten…

Headlines

Materiaalzone

Populair