Onduidelijkheid over comeback Cavendish: “Lastige situatie”

donderdag 28 maart 2019 om 09:48
Onduidelijkheid over comeback Cavendish: “Lastige situatie”

foto: Cor Vos (archief)

Dimension Data heeft nog geen inzicht in een mogelijke terugkeer van Mark Cavendish in koers. Manager Doug Ryder laat weten dat de Britse sprinter aan het trainen is, maar nieuws over de eerstvolgende wedstrijd die Cav gaat rijden, is er nog niet.

“We moeten gaan zien hoe het met hem gaat”, aldus Ryder tegen Cyclingnews. “Hij traint op dit moment, dus we hebben geen nieuws over het moment dat hij terugkeert. We hopen snel, maar dat weten we niet zeker. Alles heeft zijn tijd nodig en er gebeurt momenteel veel rond hem.”

Pfeiffer
Cavendish kampte een tijd lang met het Epstein-Barrvirus, de veroorzaker van de ziekte van Pfeiffer (klierkoorts). Begin dit seizoen hervatte hij met volle moed de competitie in de Vuelta a San Juan en reed hij ook nog de UAE Tour en Parijs-Nice. In geen van die koersen deed hij mee om de knikkers, in Parijs-Nice stapte hij op de tweede dag af.

Ploegmanager Ryder sluit uit dat Cavendish nog hinder ondervindt van het virus. Ook wil hij niet uitsluiten dat zijn pupil dit voorjaar nog in actie komt. “We hebben alleen geen echte update over zijn staat om te koersen. Hij werkt er hard voor en we moeten wachten tot we iets van hem en zijn begeleiders horen. Er zijn veel mensen bij betrokken. Hij doet alles wat nodig is”, zegt Ryder. “Maar het is een lastige situatie.”

Dit artikel delen:

5 Reacties

josi 28 maart 2019 om 10:05
Quote:
we moeten wachten tot we iets van hem en zijn begeleiders horen

Ik vind het vreemd dat een ploegmanager blijkbaar geen enkel inzicht heeft in de situatie van een van zijn renners en maar moet afwachten tot hij weer eens wat nieuws hoort. Ik heb het donderbruine vermoeden dat dit wel eens het laatste seizoen van Cav zal kunnen zijn, als hij het einde daarvan sowieso al haalt.

0
Veloburto 28 maart 2019 om 11:09

Hij zal vast wel het inzicht hebben, maar wil dit om een of andere reden niet delen. Ik denk dat het einde carriere is voor Cav

0
west 28 maart 2019 om 10:56
Quote:
Ploegmanager Ryder sluit uit dat Cavendish nog hinder ondervindt van het virus.

Als dat geen typo is, is dat wel een vrij grote aanname… Aangezien dat soort aanslepende vermoeidheidsproblemen lekker onmeetbaar zijn.
En is daarnaast ook wel een lekkere motie van wantrouwen richting Cav en zijn eigen ploeg in de pers; “Hij is niet ziek, dus het ligt aan hem zelf en aan zijn trainingen dat ie nog steeds niet presteert.”

0
ThorHushovd 28 maart 2019 om 13:00

Cav is wel een legende, dus dit zou een zeer onterecht droevig einde van zijn carriere zijn. Hoop dat hij nog in staat is om wel iets te laten zien, maar laat ajb het Merkcx-record-aantal-touretappewinsten niet weer de revue passeren… daar wordt cav vast zo Epstein-moe van.

0
Titaantje 28 maart 2019 om 15:48

Klinkt alsof hij zijn fysiek niet meer op punt krijgt om nog op het hoogste niveau te koersen. Lijkt me een goed moment om de fiets aan de wilgen te hangen. Prachtige carrier gehad, nu tijd voor wat anders.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone