Onderzoek uitgevoerd naar onregelmatig hartritme bij Gianni Moscon

woensdag 27 oktober 2021 om 14:53
Onderzoek uitgevoerd naar onregelmatig hartritme bij Gianni Moscon

foto: Cor Vos

Gianni Moscon heeft afgelopen week onderzoeken laten doen naar een onregelmatig hartritme. De Italiaanse renner van INEOS Grenadiers had daar in het najaar, onder meer tijdens het WK in Vlaanderen, meerdere keren last van. Onderzoek heeft uitgewezen dat een hartoperatie niet nodig is.

Er werd gevreesd dat een ablatie (als de arts de verstoorde elektrische prikkels blokkeert door littekens te maken op bepaalde plekken, volgens de Hartstichting) nodig was, maar professor Antonio Dello Russo en dokter Roberto Corsetti hebben bij tests aan het hart van Moscon geen bijzonderheden aangetroffen. Begin dit jaar was een ablatie nog wel nodig bij Elia Viviani. Ook hij had last van hartritmestoornissen.

In het geval van Moscon is bij het onderzoek gekeken naar de stabiliteit van zijn hart. “Er kwamen geen kritieke punten of onregelmatigheden naar voren. De plotselinge verhogingen van de hartslag tijdens inspanning, die Gianni onlangs voelde, houden geen verband met belangrijke pathologische verschijnselen”, vertelt dokter Corsetti aan La Gazzetta dello Sport. Dat betekent dat zijn hoge hartslag niet te verklaren is vanuit een stoornis.

Hartrecorder geïmplanteerd
Wel is bij de 27-jarige Italiaan, onder zijn linkersleutelbeen, een apparaatje geïmplanteerd dat de hartslag continu controleert. Die recorder kan eventuele nieuwe onregelmatige hartslag meten en daarmee informatie verstrekken aan de artsen.

Moscon, die in Parijs-Roubaix indruk maakte met een lange solo en uiteindelijk vierde werd, mag door deze uitslag de training weer hervatten. Dat zal hij in de loop van november doen. Eerst gaat hij nog op vakantie.

Dit artikel delen:

7 Reacties

Voorgeborchte 27 oktober 2021 om 16:03

Heeft ie dan toch een hart?

FDJ 27 oktober 2021 om 16:37

Smakeloos. Hartproblemen zijn zeer serieuze en ernstige kwalen. Niet iets om grappen over te maken.

ThorHushovd 27 oktober 2021 om 16:53

Haha nou ik vind het wel een leuk grapje hoor. En voordat je over mijn mening oordeelt: ik mag er best over oordelen want heb zelf al drie keer een ablatie gehad.

Aerosolo 27 oktober 2021 om 16:46

Reed hij die solo in Paris-Roubaix dan nadat hij last had ervan op oa het WK en voordat het onderzoek was afgerond?

Ward 27 oktober 2021 om 19:20

Ja, dat is toch wel zeer opmerkelijk!

de nieuweMerckx 27 oktober 2021 om 16:52

Zeer vervelend. Heb ik ook last van. Als het gebeurt voel je je plots intens moe (en kom je nog nauwelijks vooruit).

Polleke 27 oktober 2021 om 18:51

Eerst een nieuw contract tekenen en dan dit de wereld insturen… ze zullen blij zijn bij Astana…

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair