Ondanks pensioen poseert Valverde gewoon in nieuw Movistar-tenue

vrijdag 6 januari 2023 om 10:28
Ondanks pensioen poseert Valverde gewoon in nieuw Movistar-tenue

foto: cxcling / Movistar

Alejandro Valverde mag dan wel gestopt zijn, hij is nog altijd te bewonderen in het wedstrijdtenue van Movistar. De wereldkampioen van Innsbruck heeft zelfs een hele fotoshoot erop zitten in de nieuwe outfit van de Spaanse ploeg.

Afgelopen najaar zwaaide Valverde op 42-jarige leeftijd definitief af. In zijn laatste profjaar wist hij nog drie keer te winnen en reed hij de nodige ereplaatsen bij elkaar. In 2023 blijft Valverde betrokken bij de ploeg, als aanspreekpunt voor managers, coaches en renners. “Ik zal normaal gezien ook in de ploegleiderswagen zitten. Het idee is om bij de Giro, Tour en Vuelta te zijn. Dat zal echter niet de hele ronde zijn, maar vijf à zes dagen”, gaf hij aan.

Maar hoe vaak heeft Valverde niet zijn afscheid aangekondigd en dat hij tóch nog een jaar doorging? Movistar speelt in op dat onderbuikgevoel bij een deel van de wielerfans, door twee foto’s te plaatsen van El Imbatido in het wedstrijdtenue van 2023, inclusief de regenboogmouwtjes die Valverde verdiend heeft. De ploeg verwacht dan ook veel reacties van volgers, met de vraag of die comeback er echt gaat komen…

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door WielerFlits (@wielerflits)

Dit artikel delen:

12 Reacties

Jandepandaman 6 januari 2023 om 11:19

Ergens verwacht ik dat hij nog last minute toegevoegd wordt aan de selectie. Hij ziet er nog steeds afgetraind en scherp uit.

1
MarcoPantani 6 januari 2023 om 12:07

Als ploeggenoot zou ik gek worden van zo’n gast. Geef ruimte aan je opvolgers, basta

1
Zen Hooligan The Shakra Jugend 6 januari 2023 om 18:40

The 42-year-old defined his future role with Spain’s lone WorldTour team, telling the Spanish daily AS he will act a liaison between riders and staff for the 2023 season. “My principal role will be to see that there’s more communication between the directors, coaches, and the rider,” Valverde told AS.

Mijn vermoeden is dat hij dit al fietsend gaat doen. Maakt die oortjes overbodig. Altijd handig om iemand in het team te hebben die harder fietst dan de renners zelf, dan kan die heen en weer pendelen tussen de ploegleiderswagen en het peleton.

1
Mooie Sjors 6 januari 2023 om 11:01

Beetje vreemd eerlijk gezegd, die fotoshoot in het nieuwe tenue. Dat hij af en toe nog met de ploeg meetraint en in het nieuwe tenue, begrijp ik. Maar op een gegeven moment komen er nieuwe kopstukken van de ploeg, en is het wel mooi geweest.

Tenzij hij er echt nog een seizoen bij zou doen natuurlijk, wat gezien zijn resultaten van vorig jaar wel te begrijpen valt.

0
Mystieke_Monnik 6 januari 2023 om 12:01

Eens, dit zaait nodeloos verwarring bij fans, maar juist ook de ploeg zelf. In een professionele omgeving moet je messcherp zijn bij functie-veranderingen. Wat je nu krijgt is de show stelen zonder verantwoordelijkheid te hoeven nemen. Meneer pakt de spotlights zonder een trap te hoeven doen in het peloton. Dodelijk voor de motivatie van de jongens die het wel moeten doen.

0
de adelaar 6 januari 2023 om 11:31

Als hij daadwerkelijk is gestopt zoals door hem zelf bevestigd is dit een belediging naar de huidige groep renners en kopmannen.

0
Wheely 6 januari 2023 om 11:37

“Afscheid nemen bestaat niet” zong een oude pervert ooit.

Zou hij niet bij de staf van Movistar gaan werken, beetje meetrainen af en toe?

0
Cornelius 6 januari 2023 om 11:43

Hoewel je bij Valverde nooit helemaal zeker kunt zijn, ga ik ervan uit dat deze fotoshoot uitsluitend heeft plaatsgevonden vanwege de publicitaire waarde.

0
Michael Bianchi 6 januari 2023 om 11:56

Mooi wedstrijdtenue.

0
girardengo 6 januari 2023 om 12:14

Dit ziet er niet uit als echt stoppen.

0
Polleke 6 januari 2023 om 13:22

Doel bereikt…sommige gasten trekken nu éénmaal meer aandacht dan anderen. Mooie outfit ook trouwens…

0
Bontempi1962 8 januari 2023 om 15:05

Die ziet er nog scherp uit op die foto

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone