Israel Start-Up Nation start met slechts vijf renners in Ronde van Burgos

dinsdag 28 juli 2020 om 15:30
Israel Start-Up Nation start met slechts vijf renners in Ronde van Burgos

Goldstein in Down Under - © Cor Vos

Update

Slecht nieuws voor de 23-jarige Omer Goldstein van Israel Start-Up Nation. De jonge Israëliër testte maandagmorgen positief op Covid-19 en werd onmiddellijk in quarantaine geplaatst. Uit voorzorg werd zijn ploegmaat en landgenoot Itamar Einhorn (22) teruggetrokken uit de Ronde van Burgos.

“Israël Start-Up Nation benadrukt dat het onder volledig toezicht van zijn teamartsen en volgens de strikte interne protocollen, de UCI-richtlijnen en UCI-protocollen opereert en dat het alle voorzorgsmaatregelen zal nemen om ervoor te zorgen dat de gezondheid van zijn renners, personeel en het publiek wordt beschermd”, klinkt het in een statement van de ploeg.”Daarom worden ook alle leden van de staf van het team die de voorbije periode in de buurt van Omer Goldstein kwamen, getest en van heel nabij opgevolgd.”

Momenteel zijn nog niet alle resultaten binnen, maar uit voorzorg werd Goldsteins ploegmaat Itamar Einhorn (22) alvast teruggeroepen uit de Ronde van Burgos. “Itamar en Omer waren allebei in Girona, waar ze zaterdag nog samen dineerden”, vertelt de woordvoerder van de ploeg aan WielerFlits. “Daarom nemen we geen risico en laten we Einhorn niet starten, ook al hebben we nog geen resultaat van zijn test.” Voor alle duidelijkheid: Goldstein zelf was niet voorzien voor Burgos. “En Itamar Einhorn wordt niet meer vervangen, daarvoor is het te laat.” Dus start Israël Start-Up Nation straks met zes renners in plaats van zeven.” (09.38 uur)


Update – 15.30 uur

Israel Start-Up Nation is uiteindelijk met slechts vijf renners begonnen aan de Ronde van Burgos. Niet alleen Itamar Einhorn ontbrak, maar ook Alex Dowsett verscheen niet aan het vertrek. Omdat de testresultaten van Einhorn niet op tijd bekend waren, werd geen risico genomen en werden de Brit en de stafleden die in contact waren gekomen met de Israëliër, uit de wedstrijd gehouden.

De ploeg meldde, toen de eerste etappe eenmaal aan de gang was, dat de resultaten van Einhorn negatief waren. “Hoewel het pijn doet om de renners de koers te zien missen, wilden we elk risico vermijden en hebben we deze extreme voorzorgsmaatregel genomen omdat de testresultaten niet op tijd beschikbaar waren”, aldus ploegleider Oscar Guerrero.

Dit artikel delen:

34 Reacties

iLLan 28 juli 2020 om 09:45

‘Test positief’, dat betekent normaal wel iets anders in de sportwereld.

0
Groningen 28 juli 2020 om 12:46

Zo gezien, en hopende dat de symptomen bij Goldstein mee zullen vallen, valt twee weken aan de kant na een positieve test reuze mee.

0
Polleke 28 juli 2020 om 09:48

Here we go…

0
Magnus Cort Nielsen 28 juli 2020 om 11:55

Dit was mijn eerste gedachte…

0
josi 28 juli 2020 om 09:57

Hij zal vast niet de laatste zijn. Wel ingewikkeld nu, als je in de kop leest dat iemand positief heeft getest weet je niet direct waar het over gaat.

0
Bahamontes Fanclub 28 juli 2020 om 10:03

Houdt het dan ook wel spannend!

0
Boomie1 28 juli 2020 om 10:56

Een positieve dopingtest is alleszins nog opvallender heden ten dage….

0
Chris Van Uden 28 juli 2020 om 10:06

Dat zijn geen positieve berichten…

0
john 28 juli 2020 om 10:14

Test positief ,ik denk gaat Froome toch naar de goede ploeg gaat het over Corvid

0
skylimit 28 juli 2020 om 10:45

Hoe betrouwbaar zijn deze testen ? En hoe kan het dat na een aantal dagen de test opeens weer negatief kan zijn, en iemand is “weer” genezen verklaard?
De vraag is dan ook met wie is hij de afgelopen 5-12 dagen (incubatietijd) voor de test in contact geweest of op welke plaatsen is hij geweest (via whereabouts te achterhalen).
en zo eventueel de bron van de besmetting te proberen te traceren.
Dat is veel belangrijker dan de melding dat iemand positief heeft getest.
Het lijkt er ook wel op dat het virus al veel langer aanwezig is in het menselijk lichaam en waarschijnlijk bij veel mensen niet of nauwelijks geactiveerd wordt, maar bij een test wel naar boven komt, anders zouden er heel veel meer mensen doodziek moeten worden dan dat nu met de dagelijkse gigantische stijgingen het geval is.
Weet niet of de waarheid over dit virus ooit boven tafel komt, zoals zo vaak zal het wel weer in het midden liggen.

0
Boomie1 28 juli 2020 om 10:55

Allemaal aannames die je doet. Wetenschappelijk niet onderbouwd.

De stijgingen in aantallen zijn logisch, er worden meer mensen getest (als je kijkt naar Nederland) en wat wel zeker is dat voorheen ook veel meer mensen het virus bij zich hadden, maar het niet wisten.

0
Limal 28 juli 2020 om 11:24

“Weet niet of de waarheid over dit virus ooit boven tafel komt”

De waarheid? Welke “waarheid”? In plaats van alles in vraag te stellen en in het wilde weg hypotheses af te vuren vanuit je eigen onwetendheid zou je ook gewoon de moeite kunnen doen om informatie op te zoeken. Er zijn al heel veel dingen bekend (dit virus is nog maar een half jaar bekend!) en voor de rest leren wetenschappers nog elke dag bij. Wetenschappers die trouwens ook al heel veel wisten over hoe andere virussen zich gedragen en wat de gevolgen kunnen zijn op het lichaam van een virale infectie.

Hier enkele recente wetenschappelijk-onderbouwde nieuwsberichten om mee te starten:
https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2020/07/23/professor-kurt-barbe-voorspelt-een-nog-hogere-tweede-golf-maar/
https://www.sciencealert.com/how-much-can-we-reduce-covid-19-spread-by-staying-at-home-a-lot-new-research-shows
https://www.theguardian.com/world/2020/jul/17/covid-19-symptoms-falls-into-six-different-groupings-study-finds-coronavirus
https://theconversation.com/how-coronavirus-affects-the-brain-141100

0
Boomie1 28 juli 2020 om 14:11

Ik mag hopen dat je tegen SkyLimit praat @Limal.

Overigens allemaal leuk die voorspellingen van wetenschappers, maar het weer wordt ook dagelijks voorspelt en daar zit men ook vaak naast.

De verspreiding laat zich niet voorspellen. Het enige zekere is dat wetenschappers dagelijks meer te weten komen en daarmee dichterbij een snellere genezing of vaccin.

Wetenschapper hoef je overigens niet te zijn om een tweede golf aan te zien komen. Elk mens met gezond verstand kan dat zien. Zolang mensen denken in landen als Nederland en Belgie dat het virus weg is, en dus zich niet aan gegeven maatregelen houden zullen de aantallen oplopen.

0
Limal 28 juli 2020 om 15:07

Mijn comment begon met een quote van skylimit, @boomie1, dus het leek me duidelijk dat ik het tegen hem had.

0
skylimit 28 juli 2020 om 11:26

@boomie1 ik zou in deze ook niet al te zeer op een wetenschappelijke onderbouwing vertrouwen. Hetgeen ik stel en wat jij zeker acht, zijn grofweg dezelfde aannames.
Gisteren ook in de media gelezen dat er al 21 bestaande medicijnen zijn die helpen tegen het virus en dus moeten voorkomen dat IC’s overbelast raken in de komende periode als de besmettingen blijven toenemen.
Er worden momenteel door artsen/deskundigen ook zgn.zuurstofgehaltetests gedaan om het nut van het dragen van een niet-medisch masker te promoten.
Zuurstofmoleculen zijn zo klein dat ze door het masker heen kunnen, waardoor je dus genoeg zuurstof binnenkrijgt. Daarintegen zou het masker wel de grotere virusdeeltjes tegen houden, die zouden niet door het masker kunnen dringen.
Ik weet niet of de wetenschap dit 100% kan garanderen voor niet-medische maskers, waardoor je dus bij het Nederlandse overheidsstandpunt uitkomt van “schijnveiligheid”. Alleen afstandhouden en hygiene zijn enige zekerheden om het virus te kunnen ontlopen.

0
Panache 28 juli 2020 om 11:33

Het aantal besmettingen neemt toe, daar hoeven we denk ik niet geheimzinnig over te doen. De vraag is of dat heel erg is. De piek uit maart/april vond plaats in een tijd dat de wetenschap nog niet veel over het virus wist en binnen de zorg is (uit goede bedoelingen) overactief gereageerd. Met de kennis van nu zou 60-70% geen plekje meer op de ic-beademing krijgen omdat een deel van de zware patiënten goed reageert op corticosteroïden. Daarnaast lijdt bijna de helft van de zwaar getroffen patiënten aan de trombose variant van corona waarbij intubatie weinig zin heeft. Ook belangrijk is het feit dat het virus momenteel relatief actief is binnen jeugdige groepen waarbij de kans op ernstig verloop véél kleiner is. Mijn verwachting is dat we over 2-3 weken geen grote toestroom zien op de ic en dat we voorlopig ons leven kunnen leiden zoals we dat doen. We moeten wel waakzaam blijven de zaak serieus blijven nemen, zonder bagatelliseren maar zeker ook zonder bangmakerij.

0
Romāns Vainšteins 28 juli 2020 om 12:01

Precies in deze orde zie ik het ook. Overheden moeten nu goed opletten om niet weer helemaal terug om te slaan want in paniek stilzitten is niemand bij gebaat.

0
Rico. 28 juli 2020 om 12:17

+1, doel moet zijn om het aantal besmettingen behapbaar te houden voor de medische zorg. Deze heeft veel geleerd van de eerste golf en kan beter inspelen op nieuwe gevallen. Uiteraard kunnen er bij besmettingshaarden lokale lockdowns volgen, maar het lijkt me niet dat er nog snel een nationale lockdown wordt afgekondigd.

Met zijn allen binnen gaan zitten op 1.5m afstand van elkaar totdat er misschien een vaccin is, is wat mij betreft niet echt een oplossing die getuigt van lange termijn visie.

0
Jan Blokland 28 juli 2020 om 12:38

Het blijft toch afwachten wat de gevolgen worden als iedereen weer huiswaarts keert van vakantie. Dan krijg je de meeste verspreiding. En dan rijst de vraag: is het nog regionaal in de hand te houden.

0
Boomie1 28 juli 2020 om 14:13

@Jan Blokland: Verplichte quarantaine zoals de UK doet met bv Spanje.

0
Boomie1 28 juli 2020 om 14:13

@ Rico: Medische zorg heeft veel geleerd, maar hebben ze ook nog voldoende energie?

0
Scott Sunderland 28 juli 2020 om 11:37

Benieuwd of de Ronde van Burgos geheel verreden zal worden of dat men na twee etappes ofzo, al dan wel of niet van hogerhand opgelegd, de stekker er moet uittrekken. Ik denk bovendien nog steeds niet dat de Tour gewoon doorgaat zoals we nu hopen.

0
LightPhoenix 28 juli 2020 om 12:18

Vanmorgen werd in een artikel(https://www.wielerflits.nl/nieuws/voorbeeldbericht-wielerflits-kort/) nog aangegeven dat er geen corona was. Als deze renners al in een bubbel zitten, waar komt die corona dan vandaan?

0
Nico Dick 28 juli 2020 om 12:24

Goldstein is niet in Burgos en zou er ook niet starten… Einhorn wel en die testte 72u voor de wedstrijd negatief. De ploeg heeft hem gisteravond een nieuwe test laten doen, maar die uitslag is nog niet bekend. Uit voorzorg (omdat hij zaterdag nog met Goldstein heeft gedineerd in Girona) laten ze hem niet starten.

0
Wheely 28 juli 2020 om 12:56

Dan is Einhorn in ieder geval wel uit het bubbelbad geweest. Blijkbaar wordt dit niet bij elke ploeg hetzelfde uitgevoerd.

0
Krul 28 juli 2020 om 14:31

Ronde van Burgos is vandaag begonnen en iedereen is 72 uur van tevoren getest, dus Einhorn is zaterdagochtend getest voor de Ronde van Burgos. Hoe kan het dan dat hij dan wel doodleuk met iemand anders die niet in de wedstrijd start nog mag dineren? Alle ploegen leven toch in bubbels? Als iedereen na de laatste test 72 uur voor een wedstrijd nog de bubbel mag verlaten dan heeft die bubbel toch helemaal geen zin.

0
Grobbel 28 juli 2020 om 12:54

Dit is tenminste nog vóór de start en in een minder belangrijke ronde, maar ben eerlijk gezegd heel benieuwd wat er zou gebeuren als pakweg de gele truidrager drie dagen voor Parijs ineens positief test voor covid-19.

0
iLLan 28 juli 2020 om 13:01

Dan wil niemand meer in de buurt rijden en moet de ploeg de etappes afwerken als ploegentijdrit. Het peloton blijft er dan iets achter hangen.
Wel lastig demarreren, want je moet eerst dus langs de ploeg van de geletruidrager.

0
user5697 28 juli 2020 om 14:14

@Panache

Je lijkt het nog steeds niet te begrijpen.
Je stelt dat : het feit dat het virus momenteel relatief actief is binnen jeugdige groepen waarbij de kans op ernstig verloop véél kleiner is. De massale besmettingen bij jongeren komen in de eerste plaats door het grotendeels negeren van de al of niet verplichte veiligheidsmaatregelen door “die jeugdige groepen”. Het virus explodeert daar momenteel. Jammer genoeg worden die jongeren er zelf nauwelijks of niet ziek van. Maar met vertraging besmetten ze wel de mensen van middelbare leeftijd (die er wel ziek van worden). Tenslotte raken de ouderen, rechtstreeks via de jongeren, of via de mensen van middelbare leeftijd besmet. Die ouderen zullen opnieuw sterven of heel ernstig ziek worden, met een heel lange revalidatie tot gevolg. Het gevolg dus van extreem egoïstisch gedrag van “sommige” (maar als je rond je heen kijkt, heel wat) jongeren.
De ziekenhuisopnames stijgen ook al opnieuw. Over enkele weken zullen de overlijdens volgen. Het grote verschil met maart/april is dat de wetenschappers nu al veel meer weten over het virus en de behandeling van de zieken. Medicatie is steeds meer voorhanden. Door het testen kan er veel sneller geïsoleerd worden, waardoor de massale en fatale uitbraken bij bejaarden in woonzorgcentra gevoelig gereduceerd zullen worden.

0
Rico. 28 juli 2020 om 14:29

Prima verhaal, wat mij betreft niet echt passend bij Nederland waar volgens mij geen sprake is van “massale besmettingen” en een “exploderend virus”. En een beetje generaliserend, aangezien er genoeg volwassenen zijn die ook lakser worden en jeugd die prima gevolg geeft aan de maatregelen.

Maar wat heeft dit nu precies met wielrennen in het algemeen en de Ronde van Burgos in het bijzonder te maken?

0
Fred Postma 28 juli 2020 om 14:51

Ja laten we het eens over wielrennen hebben ipv over dat virus.

0
Romāns Vainšteins 28 juli 2020 om 15:33

Dit is een coronatopic dus daar kun je gewoon ellenlange emmerverhalen over Corona ophangen.

0
Panache 28 juli 2020 om 15:35

Je mag zeker denken dat ik het niet begrijp user5697, maar laat nadenken en extrapoleren nou net een van mijn vele specialiteiten zijn.

Begin juni gepubliceerd had Nederland (bron: Sanquin) al 5,5% mensen met anti-stoffen in het bloed, dus uiterlijk begin mei hadden > 900.000 mensen het virus verslagen. Dat aantal is inmiddels veel hoger. De hele heisa is begonnen met het behapbaar houden van de zorg (lees de ic-capaciteit). Hoeveel ic-opnames waren er nodig voor die 900.000 besmettingen? Ik ga het niet exact narekenen maar het waren er zo'n 2.250 ruwweg. Inmiddels zeggen leden van OMT (bron NRC: hoe Nederland bedolven wordt onder de beademingsmachines) dat de ic-capaciteit door de wetenschap van corticosteroiden en de trombosevariant tot 60-70% minder belast zou worden. Er kwam voorheen 0,25% op de ic (1 op de 400) en dat hoeft met de nieuwe inzichten slechts 1 op de 1000 te zijn grof gerekend. In het slechtste geval mogen we 70 nieuwe ic-opnames per dag hebben, slechts daar boven kan de zorg het niet meer aan. Dan spreek je dus over 70.000 besmettingen per dag (!) We hebben momenteel in een week 1.329 gesignaleerde besmettingen, tussen de 1-4 ziekenhuisopnames per dag, ongeveer 2 ic-opnames per dag (16 liggen er in het ziekenhuis over de gehele ziekteperiode)… Ja ik kan rekenen met exponentiële groei, maar jij bent gewoon een bangmaker die doet alsof het nu al uit de hand is het lopen. Gewoon schandelijk.

0
Fred Postma 28 juli 2020 om 16:00

Volledig akkoord Panache, ik denk overigens ook dat die Belgen momenteel een nerveus breakdown annex paniek aanval hebben met hun aktionistische en dubieuze maatregelen ( vreemd en geen maatwerk of doelgericht. ) en amateuristische grafiekjes. Heb de indruk dat onze eigen regering de zaak nuchter en analytisch correct beoordeeld. Alleen helaas her en der nerveuze en angstige burgemeesters wat de vele afgelastingen van wielerkoersen verklaard.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone