Olympische Spelen: Chinese vrouwen verbreken eigen wereldrecord in de teamsprint

maandag 2 augustus 2021 om 10:15
Olympische Spelen: Chinese vrouwen verbreken eigen wereldrecord in de teamsprint

foto: Tim van Hengel

Ook in de teamsprint zagen we vanochtend een nieuw wereldrecord. De Chinese vrouwen plaatsten zich met een tijd van 31.804 seconden voor de finale. Daarmee verbraken ze hun oude wereldrecord.

In de finale nemen ze het op tegen Duitsland, dat met een tijd van 31.905 seconden ook sneller was dan het oude wereldrecord van 32.034 seconden.

Nederland kwam niet in de buurt van de tijden van de Chinezen en de Duitsers, maar Shanne Braspennincx en Laurine van Riessen slaagden er wel in om tot twee keer toe het nationaal record (32.308 seconden) te verbeteren en mogen het zo in de strijd om het brons opnemen tegen de Russen.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Michelangelo 2 augustus 2021 om 10:23

Bijzonder hoe hard er gereden wordt. Is er iets bijzonders aan de baan (bijvoorbeeld een meewind zoals in Thialf?), of zijn er qua training en materiaal dusdanige stappen gezet dat je zulke happen uit een wereldrecord kunt halen? Zeker ook omdat de Duitsen ook nog sneller waren dan het oude record?

Iemand die daar wat zinnigs over kan zeggen?

Aart van Woud 2 augustus 2021 om 12:42

Het is China he? Het land waar een aantal jaren geleden zwemsters met een snor aan de start stonden..

Maillot à Pois 2 augustus 2021 om 13:52

@Aart
Het is niet alleen China, algemeen wordt er heel snel gereden.
De Duitse ploeg heeft ook een WR op de ploegenachtervolging gereden dat maar liefst 3 seconden sneller was dan het vorige.

Ik zie omschrijvingen als een ‘wonderbaan’ en ‘het Kuipke, maar dan 10x sneller’ (dixit D’Hoore en Kopecky), maar geen idee waarom dat precies zo is.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair