Oliver Naesen voert AG2R La Mondiale aan in Gent-Wevelgem
foto: Cor Vos
donderdag 8 oktober 2020 om 14:10

Oliver Naesen voert AG2R La Mondiale aan in Gent-Wevelgem

AG2R La Mondiale heeft zijn selectie op papier voor Gent-Wevelgem van aanstaande zondag. De Franse formatie rekent op zijn Belgische klassiekerkopman Oliver Naesen. De nummer drie van vorig jaar krijgt steun van onder meer zijn broer Lawrence en Silvan Dillier.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Naesen heeft een bewogen BinckBank Tour achter de rug. De 30-jarige klassiekerspecialist was in de openingsetappe naar Ardooie een van de slachtoffers van een massale valpartij. De Belg kon zijn klassementsambities al meteen opbergen en vreesde voor een vervelende knieblessure, maar de schade bleek uiteindelijk mee te vallen.

Naesen was in staat om de BinckBank Tour uit te rijden en finishte zelfs als tweede in de traditionele slotetappe naar Geraardsbergen. Voor de West-Vlaming begint nu een belangrijke periode met na Gent-Wevelgem ook nog de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix.

In 2019 finishte hij als derde in Wevelgem, achter Alexander Kristoff en John Degenkolb. Oliver Naesen krijgt zondag het gezelschap van zijn broer Lawrence, Silvan Dillier, Parijs-Camembert-winnaar Dorian Godon, Alexis Gougeard, Julien Duval en Stijn Vandenbergh.

Selectie flag-fr AG2R La Mondiale voor flag-be Gent-Wevelgem (11 oktober)
flag-ch Silvan Dillier
flag-fr Julien Duval
flag-fr Dorian Godon
flag-fr Alexis Gougeard
flag-be Lawrence Naesen
flag-be Oliver Naesen
flag-be Stijn Vandenbergh

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
8 oktober 2020 14:37
Zal wel ergens tussen plaatsen 3 en 15 eindigen, maar winnen zie ik hem niet doen.
8 oktober 2020 15:02
Ik schrijf hem vast op voor de pelotonsprint
8 oktober 2020 15:22
Ik geloof dat hij op de 'aangepaste' wielerkalender nu ongeveer z'n jaarlijkse overwinning moet meepakken.
2015, 2016, 2018, 2019 won ie in de maand augustus, alleen in 2017 in juni (BK)

Hoe dan ook, ik vond het een grappig feitje.
8 oktober 2020 16:30
Misschien pakt hij deze keer eens een zege. WVA en VDP die normaal gesproken altijd willen koersen, maar nu vanwege de mediadruk wat meer naar elkaar kijken. WVA mogelijk al iets minder goed dan gevreesd, maar nog net in staat VDP te volgen.

Reacties zijn gesloten.