Oliver Naesen vijfde in Champagnole: “Het was een loterij”

Oliver Naesen vijfde in Champagnole: “Het was een loterij”

foto: Cor Vos (archief)

Oliver Naesen streed in de negentiende etappe van de Tour de France mee om de ritzege, maar hij strandde op de vijfde plaats in de daguitslag. De coureur van AG2R La Mondiale zat mee in de juiste kopgroep, maar had geen antwoord op een demarrage van de latere ritwinnaar Søren Kragh Andersen. “Het was een beetje een loterij”, zei Naesen na afloop tegen Sporza.

Volgens de klassiekerkopman van AG2R was de samenwerking in de kopgroep van twaalf niet ideaal. “Die gasten van Team Sunweb namen geen meter over, Trentin reed ons allemaal buiten adem en dan die counter van Kragh Andersen… Een heel sterke counter, maar als het tempo dan niet wordt opgepakt is dat echt klote voor de rest van de groep”, blikt Naesen terug.

Toch heeft hij complimenten over voor Kragh Andersen en Nikias Arndt, die namens Team Sunweb mee zaten. “Ze winnen weer. Chapeau voor die mannen, maar het was zeer frustrerend. Net als die strijd voor groen. Het klinkt als een hoop excuses, maar het is echt vrij frustrerend”, aldus Naesen over de aanwezigheid van Sam Bennett, Peter Sagan en Matteo Trentin in de kopgroep.

Naesen vindt dat hij zichzelf niet veel kan verwijten. “Hij rijdt weg en wat doe je dan? Ik had al merendeel van het werk gedaan, terwijl er veel tweetallen in de groep zaten… Het is spijtig”, zegt hij. “Natuurlijk had ik kunnen winnen vandaag. Iedereen in de kopgroep had kunnen winnen, als je het juiste lootje getrokken had. Je moet wel goed zijn, maar als je niet goed bent, zit je daar ook niet.”

Uiteindelijk werd Naesen vijfde in Champagnole. In de sprint om de tweede plek werd hij geklopt door Luka Mezgec en landgenoten Jasper Stuyven en Greg Van Avermaet.

Dit artikel delen:

12 Reacties

harryjohan71 18 september 2020 om 18:57

Nee hoor de sterkste en slimste heeft gewonnen

Angedelamontagne 18 september 2020 om 20:47

Het systeem Post en Rabo inderdaad. Dekker zit vooraan en zegt :”ik mag niet rijden want Freire zit in het peloton” en in het peloton zegt Freire: “wij rijden niet mee want Dekker zit vooraan”. Oké, je wint ermee en dat is wat telt, maar het blijft een laffe manier van koersen.

Bruine Koersbroek 18 september 2020 om 21:01

Als je met droge ogen in de kopgroep durft te zeggen ‘ik rijd niet mee, want Cees Bol zit in het peloton’, dan ben je een hele grote….

Fietsman 18 september 2020 om 21:14

Maar waarom is dat dan laf? Sunweb hoeft op niemand tijd te pakken en had er als 1 van de weinige belang bij als het peleton terug zou komen. Je gaat toch niet op kop rijden omdat het cool is?

harryjohan71 19 september 2020 om 08:52

Naesen had niet hoeven te rijden. Hij wou dit zelf, omdat hij zich kansrijk achtte. Hij heeft het spel gewoon slecht gespeeld, alleen durft hij dit niet toe te geven.

Fietsman 18 september 2020 om 21:10

Waarom zouden de Sunweb boys moeten rijden als in het achtervolgende peleton Cees Bol zit te wachten op een sprint? Ik vond vooral Naesen niet zo slim rijden. Heb hem kilometers op kop zien beuken en dat resulteerde erin dat hij bij de beslissende slag tekort kwam.

Angedelamontagne 18 september 2020 om 22:50

Dan moeten ze niet rijden idd, maar ondertussen zitten de Sunwebrenners de achtervolging te verstoren. Je kan dat slim vinden, ik vind het maar niets. Ik denk dat zich dat op middellange termijn tegen de ploeg keert. Die krijgt zo immers een slechte naam.

harryjohan71 19 september 2020 om 08:56

Durven hier nu echt wielerfans te zeggen dat Sunweb profiteert van anderen ploegen. Het is de meest aanvallende ploeg en nog is het niet goed. Ze hoeven Naesen niet aan een overwinning te helpen. Daar heeft hij zijn eigen team voor.

debarreman 18 september 2020 om 21:13

Veelwinnaar Naessen is vooral goed in piepen na de wedstrijd.

Bruine Koersbroek 18 september 2020 om 21:18

Beetje respect voor de drievoudig winnaar van de Memorial Fred de Bruyne (geen familie overigens)..

Murcia 18 september 2020 om 23:18

Naessen moet nu toch wel eens de koers kunnen lezen anders gaat die grote overwinning er nooit komen. Dat Sunweb niet reed konden die zich wel veroorloven met twee etappes in de tas. Dus moet je de koers op hen afstemmen en kon je ook wel bedenken dat Arndt voor een eventuele sprint werd uitgespeeld en Kragh voor een uitval. Je kan gewoon niet mee op het wiel van de laatste en bent gezien.

Veloburto 19 september 2020 om 01:38

Ik snapte ook niet dat naesen zo hard doorreed. De kopgroep werd niet meer bijgehaald. Wacht ff rustig af en hou die sunwebbers in de gaten

Headlines

Materiaalzone

Populair