Naesen klopt Vanmarcke in Belgisch kampioenschap
zondag 25 juni 2017 om 17:10

Naesen klopt Vanmarcke in Belgisch kampioenschap

Oliver Naesen mag de komende twaalf maanden de Belgische driekleur dragen. De renner van AG2R La Mondiale was in Antwerpen na een wedstrijd van 238 kilometer de sterkste renner in een kopgroep van vijf. Hij klopte Sep Vanmarcke (Cannondale-Drapac) met een klein verschil. Jasper Stuyven (Trek-Segafredo) eindigde als derde.

Drie vroege vluchters
Drie renners kozen in de tweede van veertien ronden voor de aanval. Jurgen Roelandts (Lotto Soudal), Kevyn Ista (WB Veranclassic Aqua Protect) en Jonas Rickaert (Sport Vlaanderen – Baloise) reden een maximale voorsprong van meer dan zeven minuten bij elkaar. Zij zouden het echter niet tot het einde volhouden. Op 56 kilometer van het einde was het voor de kopgroep einde verhaal.

Er ontstond vrijwel direct een nieuwe kopgroep van vijf renners, maar de vlucht met onder meer Yves Lampaert en Jasper Stuyven werd op initiatief van BMC al snel ingerekend. Er volgde een aantrekkelijke koers waarin meerdere renners probeerden om te ontsnappen. Ook Philippe Gilbert waagde met nog veertig kilometer te gaan een poging, maar slaagde er niet in om weg te blijven. Floris De Tier (LottoNL-Jumbo) reed na een versnelling enige tijd op kop, maar bleef niet voorop.

Naesen forceert de beslissing
Een groep van veertien renners reed weg. Op de Waalse kaai plaatste Naesen een demarrage. Vanmarcke en Stuyven slaagden erin om aan te sluiten. Ook Jens Keukeleire (Orica-GreenEDGE) en Nathan Van Hooydonck (BMC) wisten zich aan kop van de wedstrijd te voegen.

De vijf bleven voorop en zouden onderling uitvechten wie de volgende Belgische kampioen zou worden. Vanmarcke probeerde tot twee maal toe om te ontsnappen, maar slaagde er niet in om weg te blijven. Vanmarcke ging als eerste de sprint aan, maar viel vlak voor de finish stil. Naesen slaagde erin om langszij te komen en is daardoor de nieuwe kampioen van België.

RIDE Magazine
39 Reacties
Sorteer op:
25 juni 2017 18:18
Sterkste en ook nog eens de snelste. Zelden iemand meer verdiend zien winnen.
25 juni 2017 18:32
Naesen en Stuyven waren mijn favorieten vooraf, maar Stuyven teveel met zijn krachten gewoekerd onderweg. Vanmarcke had ik hier niet vooraan verwacht, mooi hoe hij hier uit het dal kruipt. Ooit moet die grote zege er toch eens uitkomen....
25 juni 2017 18:56
Naesen is een fantastische winnaar. Lijkt altijd gemotiveerd en met volle overtuiging te te rijden, als fan kan hij je niet teleurstellen. Vanmarcke moet het voor de zoveelste keer doen met een ereplaats. Wat Kruijswijk is voor Nederland in de gt klassementen, is Vanmarcke in België in het klassieke werk.
25 juni 2017 18:58
De beste heeft gewonnen. Aanvaller ! Sympathieke kerel, toffe babbel, recht voor de raap.
25 juni 2017 19:11
stuyven terecht dat ie niet naar de tour gaat dus !
25 juni 2017 19:15
Quote:
Wie rijdt er in de jongerentrui op de foto?

Strontongelukkig foto-bommetje van Naesen inderdaad.
25 juni 2017 20:17
Apart. Sterkste Belgische ploeg komt niet aan de bak hier...
25 juni 2017 20:20
@dc
Stuyven is een meesterknecht, zijn sprint is daaraan ondergeschikt maar zijn krachten iets ingetoomd vandaag had ie misschien nog gewonnen, Naessen is net wat leper.
25 juni 2017 20:42
Het eerste NK-truitje voor AG2R sinds Nicolas Roche in 2011! Hopelijk staat de Belgische driekleur er mooi op :)
25 juni 2017 21:18
Heerlijke koers, heerlijke winnaar.
Naesen in die kampioenentrui wordt gewoon een heel jaar genieten, zowel op als na de fiets.
25 juni 2017 21:26
Ik kan me dat jouw nick wel voorstellen ja. Wat doet die Leukemans trouwens nou ?
25 juni 2017 23:00
@nasibal, het gaat natuurlijk over de dame in het wit, maar dat werd een paar maanden geleden hier al eens besproken, de foto is minimum 3 maanden oud
26 juni 2017 09:42
Die van Marcke heb je er graag bij in je kopgroep. Altijd rijden en je weet zeker dat hij nooit wint. Fijn!
26 juni 2017 09:44
Een tijdje geleden werd hier door sommigen gezegd dat die Van Hooydonck niet echt verdiend een kans kreeg bij BMC. Nu, een maand prof, en vijfde op een zeer mooi BK.

Reacties zijn gesloten.