Oliver Naesen kan door ondanks val op knie: “Ik rijd nog niet pijnvrij”

donderdag 1 oktober 2020 om 12:06
Oliver Naesen kan door ondanks val op knie: “Ik rijd nog niet pijnvrij”

foto: Cor Vos

Oliver Naesen zal vandaag weer starten in de BinckBank Tour, nadat hij dinsdag in de finale van de openingsrit hard viel op zijn knie. “Knie is redelijk oké”, vertelt Naesen tegen Het Nieuwsblad na de noodgedwongen rustdag.

“Ik rijd natuurlijk nog niet pijnvrij, maar die bloeduitstorting zal dus na verloop van tijd wel verminderen. Ik hoop dat mijn knie na een week opnieuw een normaal volume aanneemt. Ik kan mijn knie bewegen, maar natuurlijk nog niet zoals het hoort”, aldus Naesen, na een trainingstocht van twee uur op woensdag.

“Ik schrok wel toen ik zag wat voor een ei er op de binnenkant van mijn rechterknie zat na die val. Ongelooflijk hoeveel pijn dat onmiddellijk deed. Ik heb al botten gebroken, maar dit deed veel meer zeer”, legt de kopman van AG2R La Mondiale uit. Een scan in het ziekenhuis wees uit dat er enkel een bloeduitstorting was in de knie.

Dit artikel delen:

6 Reacties

Rawolf 1 oktober 2020 om 12:08

Onverstandig om door te gaan met het oog op de klassiekers. Pak lekker 2/3 dagen rust en doe dan een ferm trainingsblok ipv hier voor spek en bonen mee te gaan rijden.

0
ZwartebroekengeIetrui 1 oktober 2020 om 12:09

Is dit slim, zou hij niet beter rust kunnen nemen met het oog op de aankomende klassiekers? Deze ronde is al verloren en ik kan me niet voorstellen dat door rijden beter is voor de knie.

0
Wheely 1 oktober 2020 om 12:16

Doe het niet, wat voor eer valt hier aan te behalen, zie ook Gilbert. Tenzij je zin hebt de Ronde van Vlaanderen thuis voor de buis mee te maken.

0
LightPhoenix 1 oktober 2020 om 12:30

Er heeft natuurlijk een extra rustdag tussen gezeten, misschien heeft het rust gegeven maar misschien is het juist stijf geworden.

0
Arie den Blanken 1 oktober 2020 om 12:48

Gelukkig dat het voor deze sympathieke gast meevalt.

0
guyremgabdel 1 oktober 2020 om 15:37

Ik deel ten volle jullie mening. Beter nog een paar dagen laten genezen.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone