Olav Kooij vierde in UAE Tour: “Ik kan zeker leven met deze uitslag”

maandag 21 februari 2022 om 15:59
Olav Kooij vierde in UAE Tour: “Ik kan zeker leven met deze uitslag”

Kooij (in het midden) eindigt als vierde - foto: Cor Vos

Olav Kooij wist zich ook in de tweede etappe van de UAE Tour te plaatsen in de eindsprint. De jonge Nederlander van Jumbo-Visma eindigde dit keer als vierde, achter ritwinnaar Mark Cavendish, Jasper Philipsen en Pascal Ackermann. De 20-jarige Kooij was na de finish zeker niet ontevreden.

Zondag kwam Kooij in de openingsetappe niet verder dan een achtste plaats, vandaag deed de jonge sprinter het al een stuk beter. “Mijn ploeggenoten hebben me de hele dag uitstekend omringd. De gehele etappe stond in het teken van de laatste kilometers. In de slotfase was het weer dringen geblazen. Uiteindelijk kon ik samen met Timo Roosen een heel stuk opschuiven”, laat Kooij weten op de website van zijn ploeg.

In de finale was het flink drummen voor de juiste positie. Kooij wist zich echter goed te handhaven, al zat hij niet ideaal geplaatst in de laatste honderden meters. “Ik ontwikkelde een hoge snelheid, maar moest helaas van net iets te ver mijn sprint inzetten. Ik kan uiteindelijk zeker leven met deze uitslag.”

Kooij zal nu twee dagen moeten wachten op een volgende sprintkans. Dinsdag staat er namelijk een individuele tijdrit op het programma, woensdag krijgen de renners de eerste bergetappe voor de wielen geschoven.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Zadelsnuffelaar 21 februari 2022 om 16:06

Die komt er wel. Talent zat. Schat hem hoger in dan Philipsen en Merlier.

Franco Ballerini 21 februari 2022 om 16:18

Dat is wel wat voorbarig, maar inderdaad een prima prestatie.

Ik zou ook graag een reactie van Groenewegen willen zien over hoe hij de afgelopen twee dagen heeft ervaren.

bobby traksel 21 februari 2022 om 17:44

Top prestatie. Kwam van heel ver. Roossen bracht hem heel laat en werd helaas ingesloten. Lijkt erop dat hij van ver aan kan gaan en snelheid goed vasthoudt daarna.

josi 21 februari 2022 om 17:55

Als hij wat beter had gezeten, had hij hier serieus mee kunnen doen om de zege. Als je als 20-jarige al zo’n niveau toont, geeft dat veel hoop op een mooie toekomst.

Anton van Valouwe 21 februari 2022 om 20:20

Knap gedaan hoor in dit sprinters geweld!

Headlines

Materiaalzone