Olav Kooij tweede in UAE Tour: “We komen elke etappe dichter bij de zege”

donderdag 24 februari 2022 om 15:58
Olav Kooij tweede in UAE Tour: “We komen elke etappe dichter bij de zege”

Kooij (Jumbo-Visma) in volle overgave - foto: Cor Vos

Achtste, vierde, tweede: Olav Kooij doet steeds nadrukkelijker mee om een ritzege in de UAE Tour. De jonge Nederlandse sprinter van Jumbo-Visma moest vandaag alleen zijn meerdere erkennen in Jasper Philipsen. “We gaan er morgen nog een keer voor”, is de 20-jarige Kooij vol vertrouwen.

De nieuwe voorjaarseditie van RIDE is nu verkrijgbaar! Dit 180 pagina's dikke wielermagazine staat vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Bestel hem nu online. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Kooij kon in de finale rekenen op een prima lead-out van zijn Jumbo-Visma-ploeggenoten en begon zo in een goede positie aan de eindsprint. De beloftevolle sprinter had duidelijk de snelheid om een gooi te doen naar de ritzege, maar voor de tweede keer in deze UAE Tour ging de overwinning naar Philipsen. De rappe Belg van Alpecin-Fenix, drager van de groene puntentrui, reed de snelste sprint en kwam als eerste over de finish.

Kooij, die in de sprint heel even moest inhouden voor Sam Bennett, moest genoegen nemen met een tweede plaats. Van teleurstelling na afloop was echter geen sprake. “Het is mooi om te zien dat we vandaag weer voor de volle honderd procent voor de etappe gingen”, aldus Kooij. “Ik werd goed afgezet door Tom Dumoulin en Timo Roosen. Uiteindelijk kwam ik wat tekort voor de winst, maar we komen elke etappe dichter bij de zege. We gaan er morgen nog een keer voor.”

Voor ploegleider Frans Maassen is het glas ook halfvol. “Het viel wel mee met de nervositeit. Er stond te weinig wind. Het was de eerste keer dat Olav echt meedeed om de knikkers. Hij was er dichtbij. Het is mooi om te zien dat de ploeg en hij zulke stappen zetten.”

Dit artikel delen:

4 Reacties

Dimitrofiets 24 februari 2022 om 16:11

Welke voorjaarskoersen zal Olav Kooij rijden waarbij hij kansen heeft?

0
Ronellenfitsch 24 februari 2022 om 16:16

Ik vroeg me ook al af wat z’n programma is. Jumbo geen erg breed programma, en er rijden nog wat renners. Ik zou hem toch ook graag in andere koersen dan rondes van Hongarije en België zien. Al is hij natuurlijk ook nog maar 20 …

0
Turtlehead 24 februari 2022 om 17:13

Ik ben ook benieuwd. Anders kan het zo maar een eendags-vliegseizoen worden, net als Dekker vorig jaar.

Tirreno zou wel wat zijn…

0
Rondje 25 25 februari 2022 om 11:21

Nu hij het zo goed doet zou de OxyClean Classic Brugge-De Panne
en de Scheldeprijs wel wat voor hem zijn.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone