Olav Kooij na zege in Denemarken: “Super om Christophe Laporte als lead-out te hebben”

dinsdag 16 augustus 2022 om 20:40
Olav Kooij na zege in Denemarken: “Super om Christophe Laporte als lead-out te hebben”

foto: Cor Vos

Olav Kooij was vanzelfsprekend erg blij na zijn overwinning in de openingsrit van de Ronde van Denemarken. Het was voor de jonge sprinter van Jumbo-Visma alweer zijn tiende zege van het seizoen. “Het doel was om een rit te winnen en als het dan meteen bij de eerste kans lukt, is dat supermooi.”

Het was een hectische sprint in de straten van Køge, stelde Kooij naderhand op de website van zijn ploeg vast. “Door de tegenwind was het extra lastig. Uiteindelijk kwam ik in het wiel van Jasper Philipsen terecht en zag ik de lijn snel dichterbij komen. Het was close, maar gelukkig had ik de benen om hem te passeren.”

In de finale werd de 20-jarige wegsprinter door Mick van Dijke, Tosh Van der Sande en Christophe Laporte naar voren geloodst. Even dreigde hij zijn ploegmaats kwijt te raken, maar Laporte zorgde ervoor dat de jonge renner in het wiel van Jasper Philipsen werd gebracht. “Christophe heeft in de Tour al laten zien hoe goed hij in dit werk is. Het is super om zo iemand als lead-out te hebben.”

Kooij gaat als winnaar van de openingsrit aan de leiding van het algemeen klassement, maar hij koestert geen ambities voor het eindklassement in de vijfdaagse ronde. “Het zou mooi zijn als de trui in de ploeg blijft. Morgen staat er een tijdrit op het programma en dan is het aan de andere mannen om een goede zaak te doen.”

Dit artikel delen:

4 Reacties

Wim Kruithof 16 augustus 2022 om 21:10

Zou prachtig zijn als Laporte de trui overneemt en de ploeg eens voor hem kan werken. Heeft ‘ie dubbel en dwars verdiend.

Maar Kooij is een groeibriljant zeg, ongelooflijk.

0
Dikke Kater 16 augustus 2022 om 21:45

Helemaal mee eens. Hij was in de tijdrit van de Tour ook al goed, maar helaas viel hij.
Ik zie hem op het WK tot mooie dingen in staat. Het parcours ligt hem wel.

0
Stabanger 16 augustus 2022 om 23:51

hij bedoelt Jasper Philipsen

0
Wigo 17 augustus 2022 om 09:17

Kooij zat niet echt in het wiel van Laporte volgens mij.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone