Olav Kooij de snelste in Hongarije: “Mooi om in dit sterke veld te winnen”

woensdag 11 mei 2022 om 18:15
Olav Kooij de snelste in Hongarije: “Mooi om in dit sterke veld te winnen”

foto: Cor Vos

De eerste etappe in de Ronde van Hongarije mondde uiteindelijk uit in een massasprint. Met Elia Viviani, Fabio Jakobsen en Dylan Groenewegen stonden er grote namen aan de start, maar Olav Kooij toonde zich de snelste. “Je probeert altijd de beste te zijn in de sprint, maar je weet dat hier een sterk veld start. Om dan de eerste etappe te winnen, is mooi”, aldus Kooij in de het flashinterview na afloop.

“Het was behoorlijk hectisch”, kijkt Kooij terug op laatste kilometers. “Het was een vrij gemakkelijke dag, dus dan weet je dat het in de finale snel en hectisch gaat worden. Toen we naar voren konden, namen we het initiatief, met ik denk nog vijf kilometer te gaan. Het was zaak om een goede positie te houden tot de bocht. Vanaf daar had ik nog één mannetje bij me. Toen sprong ik naar het wiel van een renner van Trek-Segafredo en kon ik mijn sprint aangaan met nog tweehonderd meter te gaan. Dat was perfect.”

In de laatste meters kwam Elia Viviani nog opzetten. “Je moet gewoon vol door gaan tot de streep. Ik voelde hem komen, maar ik voelde ook dat ik genoeg over had om hem af te houden”, reageert Kooij op die vaststelling. “Het was een mooie dag. Goed weer, mooie wegen. We wisten dat het een massasprint zou worden, dus het was gefocust blijven tot de finish en ik slaagde erin om het af te maken.”

De kopgroep werd pas op de valreep ingerekend. “Wij waren niet degenen die de koers controleerden. Dat deden Quick-Step-Alpha Vinyl en BikeExchange-Jayco en later ook BOHA-hansgrohe. Het gat was steeds vrij stabiel, maar natuurlijk moet je ze uiteindelijk inhalen om te kunnen sprinten voor de overwinning. Ze kwamen vrij ver.”

Dit artikel delen:

11 Reacties

Al Phila 11 mei 2022 om 18:19

Bravooooooooo (om aan de 10 characters te komen)

0
Marik 11 mei 2022 om 18:30

Groeibriljantje dit hoor.

0
Franco Ballerini 11 mei 2022 om 19:40

Eens hoor. Één van de weinige lichtpuntjes bij JV.

0
paul s 11 mei 2022 om 18:40

Prachtiggggg

0
uitdewaaier 11 mei 2022 om 19:14

Knak hooooooooooor!!!!!

0
armstrong 11 mei 2022 om 20:54

Beter als David Dekker in de sprint

0
Cootje Stompe 11 mei 2022 om 22:07

Beter dan* @armstrong

0
Wildebert 11 mei 2022 om 21:01

Straf van Olav!

0
Kannibaal 11 mei 2022 om 21:14

Zet hem maar in het rijtje met Ewan, Jakobsen, Philipsen, Merlier, Cavendish, Gaviria, Démare en Nizzolo.

En dat op 20-jarige leeftijd.

0
Turtlehead 11 mei 2022 om 21:54

Dat is een vrij lang rijtje… Ik mis nog Groenewegen, Girmay, Akkerman, Bauhaus, B ol en ze twee vrienden van DSM, Van Aert, Q. Hermans, Mareckzo en Remco Evenepoel.

Ik geef hem nog even tijd om zover te komen. Bevestigen en volhouden, dat is slechts weinig snelle mannen gegeven. Zou mooi zijn als hij ergens in een WT-rondje kon winnen (Polen, Eneco) later dit jaar.

0
Kannibaal 11 mei 2022 om 23:14

Zijnde de sprinters die ik op dit moment een WT-sprint zie winnen.

Ewan, Jakobsen, Philipsen en Merlier hebben een grotere reputatie, maar in het groepje daarna zou ik al Kooij durven zetten.

En het zal volgens mij niet lang duren voor hij bij het eerste groepje hoort.

Mijn punt was gewoon dat velen hem volgens mij nog bij renners als Dainese en Bauhaus zet. Maar volgens mij is hij al beter, en wordt hij nog beter. Wat goed is komt snel, en Kooij heeft alles om een hele grote te worden.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone