Oekraïner Anatoliy Budyak wint aankomst heuvelop in Tour du Rwanda

vrijdag 25 februari 2022 om 13:07
Oekraïner Anatoliy Budyak wint aankomst heuvelop in Tour du Rwanda

Anatoliy Budyak heeft vrijdag de zesde etappe van de Tour du Rwanda gewonnen. De coureur uit Oekraïne, uitkomend voor Terengganu Polygon, was op een aankomst heuvelop in hoofdstad Kigali sneller dan Natnael Tesfatsion van Drone Hopper-Androni Giocattoli. Tesfatsion is de nieuwe leider.

De vroege vlucht met onder meer Paul Ourselin en Pierre Rolland werd ruim voor de finish in Kigali ingerekend. Acht kilometer voor de finish lag de beroemde Muur van Kigali, waar de koers uit elkaar spatte. De aankomst lag op een heuvel van 900 meter aan 7,9% nabij het Convention Center, en op die klim wisten Budyak en klassementsleider Tesfatsion weg te rijden.

In de sprint met twee was de Oekraïner nipt sneller dan de coureur uit Eritrea. Met twee handen die de lucht in wezen kwam Budyak over de finish. Mogelijk een verwijzing en eerbetoon aan zijn land, dat momenteel in oorlog is met Rusland.

Tesfatsion is door zijn tweede plaats in de etappe de nieuwe leider in het algemeen klassement. Hij neemt het tricot over van Ángel Madrazo. De Spanjaard is nu vierde en ziet naast Tesfatsion ook Budyak en Henok Mulubrhan voor zich staan in de rangschikking.

Dit artikel delen:

6 Reacties

lo squalo dello Stretto 25 februari 2022 om 13:14

Die Budyak rijdt wel al een aantal jaar best constant; toch nog maar 26. Met de juiste nationaliteit had hij al lang zijn kans gekregen bij een PCT of WT team.

0
tvm 25 februari 2022 om 13:16

Prachtig om vandaag de overwinning te pakken. Ongetwijfeld zeer gemotiveerd aan de start verschenen.

Wellicht gunde die nummer twee hem ook de overwinning vandaag. Leek niet echt aan te zetten maar meer bezig met zijn fietscomputer.

0
Poeksel 25 februari 2022 om 13:42

Tesfatsion rijdt niet voor niets in het geelblauw ;)

0
Ronellenfitsch 25 februari 2022 om 13:20

Wist ongetwijfeld dat hij de leiderstrui pakte, dus ook uit klassieke wielerwetten verklaarbaar. Boeiende ronde sowieso, de betere renners behoorlijk aan elkaar gewaagd en zonder boni veel leiderswisselingen

0
ruudenkit 25 februari 2022 om 13:38

Na ja nipte overwinning is dit niet te noemen.
Mooi dat een Oekraïner hier wint, gebaar naar boven kan natuurlijk van alles betekenen.

0
dit is mijn voorwiel 25 februari 2022 om 20:16

Gerechtigheid

0

Headlines

Populair

Materiaalzone