Oekraïense vluchter blijft in Hongarije uit handen van jagend peloton

vrijdag 17 augustus 2018 om 18:41
Oekraïense vluchter blijft in Hongarije uit handen van jagend peloton

Niet alleen in de BinckBank Tour, maar ook in Hongarije blijkt het peloton zich te kunnen misrekenen; de derde rit van de Tour de Hongrie leek op papier geknipt voor een massasprint en de lange ontsnapping werd dan ook kansloos geacht. De Oekraïner Andrii Bratashchuck hield echter stand en boekte een glansrijke overwinning.

Hoog bezoek bij de start van de derde rit in Cegléd, want niemand minder dan tweevoudig Tourwinnaar Alberto Contador was afgereisd naar Hongarije. De Spanjaard kwam er de renners van Polartec-Kometa een hart onder de riem steken. De ploeg heeft al een ritzege op zak, nadat Matteo Moschetti gisteren het zegegebaar mocht maken.

Vluchters ruiken kansen
Drie vluchters kleurden de koers vandaag en ze pakten een maximale voorsprong van liefst acht minuten. De sprintersploegen moeten ongetwijfeld hebben gezien hoe hun collega’s in de BinckBank Tour zich al eens misrekenden en wilden in deze vlakke etappe geen cadeautjes uitdelen. Ze kregen het gat echter maar moeilijk gedicht, terwijl de vluchters kansen roken.

Op drie kilometer van de streep was de marge namelijk nog altijd 35 seconden. De Oekraïner Andrii Bratashchuk bleek zijn krachten het beste te hebben besteed en reed in de slotfase weg bij zijn medevluchters Daniel Dina en Martin Mahďar. En ook hier in Hongarije bleek het peloton zich te kunnen verkijken op de lange ontsnapping.

Belletti grijpt naast tweede dagsucces
Bratashchuk hield stand en bleef het sprintende peloton twee tellen voor. Manuel Belletti won de spurt om de tweede plaats en greep nipt naast een tweede dagsucces. De Italiaan van Androni Giocattoli-Sidermec blijft wel aan de leiding in het algemeen klassement; Matteo Moschetti volgt op de tweede plaats op twaalf seconden.

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone