Nys pakt de zege in Lebbeke

zaterdag 20 februari 2010 om 17:04

Eén dag voor de GvA-manche in Oostmalle, laatste belangrijke veldrit van het seizoen, heeft Sven Nys zijn goede vorm nogmaals laten zien. De Belgische kampioen was de beste in de Kleicross, een internationale cross in Lebbeke door Niels Albert af te troeven in de sprint. Bart Aernouts (Rabobank) werd derde.

Halverwege de wedstrijd vond Nys aansluiting bij Bart Wellens, die snel was gestart. Toen even later Albert en Aernotus kwamen aansluiten, plaatste Nys een definitieve versnelling. Albert schoof mee, de twee anderen moesten passen. In de sprint was Nys duidelijk de meest frisse, wat hem zijn 15e zege van het seizoen opleverde

“Het was een enorm zware cross”, stelde Nys na de wedstrijd. “Het parcours was niet van het minste; eigenlijk was het een ware afvallingsrace. De beteren zouden het uitmaken wie de sterkste was vandaag, en gelukkig was ik dat. Eigelijk is het voor mij niet slecht eens goed af te zien voor een belangrijke cross. Morgen wil ik mijn eindzege vastleggen in de GvA-Trofee.”

Uitslag
1. Sven Nys (Bel/landbouwkrediet) 58m20s
2. Niels Albert (Bel/BKCP-Powerplus) + 2s
3. Bart Aernouts (Bel/Rabobank) + 21s
4. Bart Wellens (Bel/Telenet-Fidea) + 49s
5. Kenneth Van Compernolle (Bel/Sunweb-Revor) + 2m00s
6. Sven Vanthourenhout (Bel/Sunweb-Revor) z.t.
7. Klaas Vantornout (Bel/Sunweb-Revor)
8. Rob Peeters (Bel/Telenet-Fidea) + 3m15s
9. Tom Meeusen (Bel/Telenet-Fidea) + 3m25s
10. Tim Van Nuffel (Bel/Rendementhyop) + 3m42s

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair