Nys houdt zich het best overeind in Hoogstraten (+beeld)
zondag 6 februari 2011 om 16:00

Nys houdt zich het best overeind in Hoogstraten (+beeld)

Sven Nys heeft in Hoogstraten opnieuw laten zien dat hij op technisch gebied de beste is van het veldritpeloton. De Belg heeft de zevende manche van de Superprestige gewonnen na bijna van begin tot einde solo aan de leiding te hebben gereden. Niels Albert werd op gepaste afstand tweede, Kevin Pauwels derde. Nys is nu mathematisch zeker van zijn tiende SP-eindzege.

Niels Albert ging van bij de start als een razende tekeer en zorgde ervoor dat zeven renners zich afscheidden: Albert zelf, Nys, Stybar, Pauwels, Wellens, Meeusen en Walsleben. Bij enkele valpartijen in het eerste kwart van de koers was het Nys die zich het beste recht wist te houden. Pauwels kon hem nog vrij lang volgen, maar ook hij bleef niet foutloos en moest de rol lossen.

Nys leek een vrijgeleide te krijgen en solo naar de zege te kunnen rijden, maar even voor halfkoers kreeg hij het gezelschap van Albert, die na enkele foutjes en een inhaalrace opnieuw aan het front verscheen. Achter hen was het veld uiteen geslagen en waren het de troepen van Telenet-Fidea die aan de bak moesten, maar ze zouden niet meer meestrijden voor de zege.

Albert had echter een te hoge foutenlast en had het daardoor erg moeilijk om het wiel van zijn dorpsgenoot te houden, laat staan om de koppositie te kunnen opeisen. In de laatste ronden moest hij Nys opnieuw laten gaan en slaagde hij er niet meer in de bres te dichten. Nys bolde uiteindelijk over de streep met een voorsprong van een halve minuut.

Superprestige veldrijden 2011
Manche 7: Hoogstraten

1. Sven Nys (België/Landbouwkrediet)
2. Niels Albert (België/BKCP-Powerplus)
3. Kevin Pauwels (België/Telenet-Fidea)
4. Klaas Vantornout (België/Sunweb-Revor)
5. Sven Vanthourenhout (België/Sunweb-Revor)
6. Zdenek Stybar (Tsjechië/Telenet-Fidea)
7. Kenneth Van Compernolle (België/Elite-2)
8. Bart Wellens (België/Telenet-Fidea)
9. Gerben de Knegt (Nederland/Rabo-Giant Offorad Team)
10. Jonathan Page (Verenigde Staten/Elite-2)

RIDE Magazine