Nys doet gouden zaak in Krawatencross
zaterdag 6 februari 2010 om 16:04

Nys doet gouden zaak in Krawatencross

Sven Nys heeft de ‘Krawatencross’, de voorlaatste manche van de Gazet van Antwerpentrofee op zijn naam geschreven. Op de zanderige Limburgse omloop was de Belgische kampioen iets beter dan Zdenek Stybar. Doordat Niels Albert ten gevolge van een slechte start niet verder raakte dan een vierde plaats, doet Nys bovendien een gouden zaak in het GvA-klassement.

Al bij de eerste meters in het zand zette Nys zich resoluut op kop, en al even snel nestelde Stybar zich in zijn wiel. Samen sloegen ze vrijwel meteen een kloof op een groepje met Pauwels en Aernouts. Albert daarentegen had zijn start compleet gemist en keek al snel tegen een achterstand van bijna twintig seconden aan. Tot overmaat van ramp wist Nys de tussensprint aan het eind van de tweede ronde te winnen en zijn voorsprong in het klassement te verdubbelen.

In de derde ronde lukte het Pauwels de kloof met de twee leiders te dichten, terwijl ook Albert dichterbij kwam, samen met Aernouts en Sven Vanthourenhout. Nys zag het gevaar in en dreef het tempo op, waardoor de opmars van Albert gestuit werd en Pauwels snel opnieuw in de problemen kwam. Wereldkampioen Stybar gaf, ondanks een lekke band, echter geen duimbreed toe.

In het slot van de wedstrijd kon Albert zijn kompanen nog wel afschudden en aansluiting vinden bij Pauwels, maar Nys en Stybar bijhalen lukte niet meer. De twee nationale kampioenen gaven elkaar geen duimbreed toe en mochten het in de sprint uitmaken voor de zege. Stybar begon op kop aan de spurt, maar in de slotmeters moest hij Nys toch nog laten voorgaan. Pauwels klopte Albert en Vanthourenhout in de sprint voor plek drie.

Uitslag
1. Sven Nys (Bel/Landbouwkrediet)
2. Zdenek Stybar (Tsj/Telenet-Fidea)
3. Kevin Pauwels (Bel/Telenet-Fidea)
4. Niels Albert (Bel/BKCP-PowerPlus)
5. Sven Vanthourenhout (Bel/Sunweb-Revor)
6. Bart Aernouts (Bel/Rabobank CT)
7. Bart Wellens (Bel/Telenet-Fidea)
8. Dieter Vanthourenhout (Bel/BKCP-PowerPlus)
9. Rob Peeters (Bel/Telenet-Fidea)
10. Gerben de Knegt (Ned/Rabobank CT)

RIDE Magazine