NXTG Racing Team wil met Hans van Kasteren ook een veldrittak uitbouwen

NXTG Racing Team wil met Hans van Kasteren ook een veldrittak uitbouwen

© Cor Vos

woensdag 2 december 2020 om 07:15

Zowat alle vrouwelijke veldrittoppers rijden vandaag voor een Belgische werkgever. Maar misschien komt daar vanaf 2022 verandering in. Het NXTG Racing Team heeft namelijk Hans van Kasteren de vraag gesteld een veldrittak uit te bouwen. De flamboyante manager houdt het aanbod in beraad, zegt hij.

Voor wie de naam niet onmiddellijk een belletje doet rinkelen, Hans van Kasteren is de voormalige manager van onder meer Bart Wellens en oprichter van veldritteam Telenet-Fidea. Vijftien jaar later (in 2015) verkocht hij zijn ploeg aan Golazo en werd Sven Nys er manager. Van Kasteren heeft vandaag nog Quinten Hermans en Corné van Kessel in zijn portefeuille.

De 65-jarige Nederlander loodste eind vorig jaar zijn twee crossers, samen met sponsor Tormans en coach Bart Wellens, richting Wanty Gobert, waar een veldritstructuur werd uitgebouwd. Maar de relatie tussen Van Kasteren en het management van de ploeg is intussen vertroebeld. “Ik wil daar niet te veel over uitweiden, maar bij mij is een woord een woord”, vertelt Van Kasteren daarover. “Dat is niet voor iedereen zo, heb ik ondervonden. Laat ons zeggen dat ik niet goed voor mezelf heb gezorgd.”

Servais en Natascha Knaven
Maar er wacht Van Kasteren dus een nieuwe uitdaging. Bronnen meldden ons dat de manager een Nederlands damesteam in het veldrijden wil gaan uitbouwen. En dat hij dat zou doen met de licentie van NXTG, de ploeg die vorig jaar uit de grond werd gestampt door INEOS-ploegleider Servais Knaven, met zijn vrouw Natascha aan het roer.

“Klopt niet helemaal”, vertelt Hans vanuit zijn buitenverblijf in Marbella aan WielerFlits. “Het is zo dat Natascha mij gevraagd heeft om in het het bestaande team een veldrittak uit te bouwen. Het is voor alle duidelijkheid niet de bedoeling om het team over te nemen. En ik houd het aanbod momenteel overigens nog even in beraad. Als ik er op inga, heb ik nog wat tijd voor de uitbouw. Bedoeling is dan om op 1 januari 2022 officieel van start te gaan.”

Van Kasteren, tien jaar geleden met wereldkampioen Zdenek Stybar – foto: Cor Vos ©2010

Volgens onze bronnen is het de bedoeling om minstens één topper aan te trekken, maar dat wilde Van Kasteren ons niet bevestigen. “Ik heb nog geen rensters op het oog. Daar heb ik nog voldoende tijd voor.” Een groot voordeel is dat geïnteresseerde dames in deze constructie met NXTG ook een degelijk wegprogramma zouden kunnen afwerken.

Een minpunt is dat de meeste vrouwelijke toppers bij hun huidige team een meerjarencontract hebben. “Dat klopt. Misschien kan ik het andersom doen en starten vanuit de jeugd en op termijn uitbreiden met beloften en profs”, besluit hij.

Dit artikel delen:

3 Reacties

doorak 2 december 2020 om 12:45

Zou mooi zijn wanneer de ploeg van Natascha er een cross tak bijkrijgt. Servais was al druk met zijn Pave 66 organisatie waaronder de Bavelse Berg Jeugdklassieker valt die helaas ivm gebrek aan politie begeleiding al niet doorging en anders niet door was gegaan door Corona.
Nu met zijn vrouw de NXTG ploeg, je moet ook wat met 4 dochters die koersen.

Overigens heeft v Kasteren blijkbaar afspraken en intenties mondeling afgestemd met ploeg Wanty Gobert en niet allereerst gesprek verslag gemaakt en gemaild naar dat team.
Met zoals besproken of zoals overeengekomen:…….
Ter goeder trouw is mooi maar raad het in huidige wereld af. Nu heeft hij niets, althans niet voldoende om te zorgen dat men hun woord gestand doet.

Theo Bovengemiddelkamp 2 december 2020 om 16:41

Het blijft iets vreemds dat de Nederlandse dames bij het veldrijden zo dominant zijn, maar blijkbaar er geen Nederlandse sponsor is die in deze sport wil stappen. Daarom lijkt me dit een zeer positieve en gewenste ontwikkeling.

Komt Sophie de Boer per 1-1-2021 niet vrij? Nog altijd populair op de socials, representatief, mediageniek en ik heb het idee dat ze de weg omhoog weer heeft gevonden.

doorak 2 december 2020 om 18:58

Meer dan genoeg Ned bedrijven die zich op hun website en andere uitingen op de borst slaan als MVO bedrijf met aandacht voor gelijkheid etc.
Maar vaak window dressing.’ Echt de daad bij het woord voegen door dit ook te laten blijken door deel marketing budget erin te steken, dat dan weer niet.

Headlines

Materiaalzone

Populair