Nog geen Ronde van Vlaanderen voor Arnaud De Lie: “Nog altijd maar 20 jaar”
foto: Cor Vos (archief)
donderdag 9 maart 2023 om 08:46

Nog geen Ronde van Vlaanderen voor Arnaud De Lie: “Nog altijd maar 20 jaar”

Arnaud De Lie zal dit jaar normaal gesproken nog niet aan de start verschijnen van de Ronde van Vlaanderen. De jonge machtsspurter maakt ook dit seizoen weer indruk in het tenue van Lotto Dstny, maar ‘Vlaanderens Mooiste’ komt nog te vroeg.

“Ik vind het geen goed idee om zijn programma om te gooien”, stelt performance manager Maxime Monfort in gesprek met Het Laatste Nieuws. “Omdat hij in aanloop naar de Ronde andere belangrijke koersen zal rijden die hij, mocht hij starten in Brugge, onvermijdelijk zou moeten schrappen.”

Focus op Parijs-Roubaix
Lotto Dstny wil daarnaast zuinig omspringen met zijn goudhaantje. Monfort: “En vooral: omdat één week na Vlaanderen al Parijs-Roubaix volgt en de vermoeidheid zich in functie van één van zijn grote voorjaarsdoelen op die manier dreigt op te stapelen. Niet vergeten: hij is nog altijd maar 20 jaar. Dus nee, ik denk niet dat het zal gebeuren. Op dit moment is hij niet voorzien.” De Lie viert volgende week overigens zijn 21ste verjaardag.

De zegeteller van De Lie staat dit seizoen alweer op drie stuks, na een sprintzege in de Clàssica Comunitat Valenciana 1969 en twee overwinningen in de Ster van Bessèges. Verder maakte hij indruk in het Vlaamse Openingsweekend. In Omloop Het Nieuwsblad won hij de sprint voor de tweede plaats, in Kuurne-Brussel-Kuurne werd hij zevende.

RIDE Magazine
9 Reacties
Sorteer op:
9 maart 2023 09:11
Wellicht de juiste keuze idd. GW en Roubaix zijn al monsters van koersen en in de ronde zal er wel erg veel extra geweld aan de start komen. Denk dat ze stiekem wel licht balen van het niet winnen in Paris-Nice, waren toch uitgelezen kansen.

Is Milano Torino niet woensdag volgende week? Misschien iets eerder uit Nice halen? Volgens mij rest er niets voor hem meer daar.

Edit: vandaag nog een mooie kans zie ik net, hup de Lie!
    9 maart 2023 09:23
    Eens dat starten in de RVV wat teveel van het goede zou zijn.

    Milaan-Turijn is idd volgende woensdag, maar Lotto staat daar niet aan de start. Drie dagen later is er trouwens MSR, waar ze zowel De Lie als Ewan op hun best willen hebben. Ik kan ze wel begrijpen - als het daar op een sprint met een groepje van een man of 20 uitdraait mag je hopen dat minstens 1 van de 2 er bijzit - maar ben benieuwd hoe die wisselwerking gaat verlopen.
9 maart 2023 11:11
Arnaud is de beste
Hup Arnaud
9 maart 2023 11:29
Verstandig. Zou hij de Vuelta rijden nu ze een wildcard hebben? Als sprinter kan hij nog uitstappen na x-aantal etappes als het echt te veel wordt
    9 maart 2023 11:58
    Hij heeft zelf aangegeven dat hij liever ééndagskoersen rijdt in het najaar dan de Vuelta dit jaar. Dus ik vermoed dat hij niet gaat gaan.
9 maart 2023 11:35
Lijkt me de verstandige keuze, maar zeiden ze dit niet ook over Het Nieuwsblad en KBK in hetzelfde weekend? Hij deed het goed maar je weet nooit wat het op de lange termijn met zo'n jongen doet. Ik zie hem zelf ook het liefst winnen, net als lotto, dus goed om te zien dat ze nu aan de lange termijn denken.
9 maart 2023 11:51
Wat een onzin. Wel een openingsweekend met Kuurne en het Volk maar geen RVV.
    9 maart 2023 11:57
    Ja RVV is 3x zo zwaar als Nieuwsblad en 5x zo zwaar als Kuurne en alle toppers staan daar aan de start. Hem voor een korte notering laten gaan in G-W, laten rusten en dan eens alles opendraaien in Roubaix voor zijn rustperiode. Gewoon de beste tactische keuze.
    9 maart 2023 12:00
    Behoorlijke onzin inderdaad om die 2 op dezelfde hoogte te zetten. :)

Reacties zijn gesloten.