Nog één plaatsje vrij bij Omega Pharma-Quick Step na woordbreuk

Door Ruben De Muynck, maandag 30 september 2013 om 07:17
De Gendt

foto: Sirotti

In de ploeg van Omega Pharma-Quick Step is er toch nog een plaats vrij voor een dertigste renner. Jan Bakelants was normaal gezien nummer 30. Het blijkt nu dat de Belg maar nummer 29 is. De reden is dat Janier Acevedo woordbreuk pleegde tegenover Patrick Lefevere.


De klimmer uit Colombia, die aanwinst Rigoberto Uran moest bijstaan in het hooggebergte, had een mondelinge overeenkomst. Maar wat blijkt is dat de Zuid-Amerikaan ook nog onderhandelde met Garmin-Sharp, waar hij nu een contract heeft getekend.

De woordbreuk van Janier Acevedo opent nieuwe kansen voor Thomas De Gendt. Patrick Lefevere weigerde gisteren daar bevestigend op te antwoorden. “Hij heeft deze week een aantal ongelukkige uitspraken gedaan die niet iedereen zint binnen ons team. Al blijf ik erbij dat hij bij ons zes UCI-koersen per jaar kan winnen.”

Een naam die ook opduikt bij OPQS is die van Igor Anton als laatste aanwinst. Garmin-Sharp en Lotto-Belisol zouden ondertussen ook in de dans om De Gendt zijn gesprongen. Marc Sergeant van Lotto-Belisol ontkende gisteren in alle talen.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.