Nog één dag tot werelduurrecordpoging Victor Campenaerts: “Ik ben er klaar voor”

maandag 15 april 2019 om 11:07
Nog één dag tot werelduurrecordpoging Victor Campenaerts: “Ik ben er klaar voor”

foto: Cor Vos

Morgen zal Victor Campenaerts het werelduurrecord van Bradley Wiggins aanvallen op de wielerbaan in Aguascalientes. “Het moment van de waarheid nadert. Mijn lichaam is er helemaal klaar voor”, is Campenaerts strijdvaardig.

In aanloop naar recordpoging is alles tot in de kleinste details geregeld. “Mijn planning is minutieus. Ondertussen is mijn lichaam ook perfect aangepast aan het speciale bioritme. Opstaan om vijf uur en gaan slapen om acht uur is momenteel een makkie”, klinkt het relaxed. “De zware trainingen zijn voorbij. Het komt nu op aan om de spieren nog even te prikkelen. Ik moet over een dag nu tien tot twaalf gram koolhydraten per kilogram lichaamsgewicht opnemen om mijn tank te vullen.”

Als laatste stap in zijn voorbereiding doet hij het dus ietwat meer rustig aan en komen er ook steeds meer mensen richting Mexico. “Op zondag is mijn vader aangekomen, samen met enkele vrienden. Tijdens quasi al mijn topprestaties is hij aanwezig of zat hij in de volgwagen, dus wilde hij er hier ook graag bij zijn”, aldus Campenaerts. Met zijn vader heeft hij nog aan een apart project gewerkt in Mexico. “Hij heeft trouwens een lied gemaakt over de recordpoging en hier in Mexico hebben we wat beelden gemaakt om te integreren in de clip. Ik vind dat het nummer aanstekelijk werkt en het zit in alle hoofden hier in huis.”

De recordpoging van Campenaerts zal morgen om 18:00 Nederlands-Belgische tijd beginnen en om 19:00 weten we of het de renner van Lotto Soudal gelukt is.

Dit artikel delen:

7 Reacties

Mwielerfan 15 april 2019 om 11:52

Gaaf hoe zij er echt helemaal voor gaan, met genoeg voorbereiding etc. Vond veel pogingen tot nu toe vrij amateuristisch, op laagland, strikt 1 moment kiezen, korte voorbereiding enz

freirefreire 15 april 2019 om 12:27

@Mwielerfan vind je? Dekker en Beukeboom waren toch ook gewoon in Aguascalientes? Dat waren gewoon geen klasbakken van het kaliber Wiggins.

Mwielerfan 15 april 2019 om 13:30

Ja dat waren de enige op hoogte, maar kijk wat ik nog meer zeg. Dekker begon totaal uit vorm en was z’n gewenningsperiode niet wat kort. Beukenboom was ook helft korter dan campenaerts nu. Beiden hadden maar één moment waarop het moest, dus ze konden geen goede omstandigheden uitkiezen qua luchtdruk etc. In de jaren tachtig ging het al beter dan dat.

vanSpringel 15 april 2019 om 13:33

Wanneer het die tijger Campenaerts niet gaat lukken, zal er heel lang een periode zijn waarin het huidige record van Wiggins onaangetast blijft staan.
Ik ken de beleiders van Victor niet, maar ’t zou wel bijzonder zijn dat het record nog ietsie pietsie scherper wordt gesteld.
Victoire de Victor !

HoofdIsVrij 15 april 2019 om 14:28

Voor mijn gevoel was de poging van T. Dekker afgelopen jaar, maar was al in 2015… We worden oud.

vanSpringel 15 april 2019 om 15:05

Inderdaad worden we oud. Gisteren fietste ik nog met 2 jonge mannen een stevig tempo. Ik vroeg aan 1 van hun wat op dat moment de hartslag was. 137 zei die. …………………. de mijne gaf al 154 aan……. slik.
(heb op mijn leeftijd nog best wel conditie en cardio, maar op die momenten wordt het verschil duidelijk zichtbaar).

Polleke 15 april 2019 om 19:53

Voor al het werk en minitieuse voorbereiding alleen al zou VC het verdienen…

Headlines

Materiaalzone

Populair