Nog altijd acht mensen in quarantaine in de Emiraten na UAE Tour

maandag 23 maart 2020 om 14:31
Nog altijd acht mensen in quarantaine in de Emiraten na UAE Tour

Gaviria en Richeze - foto: Cor Vos (archief)

Acht mensen uit het peloton en de karavaan van de UAE Tour zitten nog altijd in quarantaine in de Verenigde Arabische Emiraten. Dat meldt L’Equipe. Het gaat onder meer om Fernando Gaviria, Maximiliano Richeze en Dmitriy Strakhov, die besmet zijn (of zijn geweest) met het coronavirus.

Naast UAE Emirates-renners Gaviria en Richeze zijn ook nog twee stafleden van UAE Emirates in quarantaine in Abu Dhabi. Gazprom-Rusvelo liet eerder deze week aan WielerFlits al weten dat twee renners, waaronder Strakhov, en twee stafleden nog altijd in een ziekenhuis in de golfstaat verblijven.

Het is al bijna een maand geleden (de nacht van 27 op 28 februari) dat het coronavirus-alarm afging in de UAE Tour. Na de vijfde etappe werd de rittenkoers afgelast en werden alle teams en volgers getest. Een groot deel kon snel naar huis, maar enkele teams moesten uit voorzorg in quarantaine blijven. Groupama-FDJ en Cofidis konden na meerdere negatieve tests toch vertrekken.

Bij UAE Emirates en Gazprom-Rusvelo werden wel positieve gevallen gemeld. Die besmette mensen liggen al bijna een maand in het ziekenhuis. De ploeggenoten en collega’s die meermaals negatief getest zijn, konden wel vertrekken uit de Verenigde Arabische Emiraten.

Dit artikel delen:

8 Reacties

guyremgabdel 23 maart 2020 om 14:42

Nog maar eens een zoveelste bewijs dat het virus eerst bedwongen moet worden vooraleer het wielerseizoen terug heropgestart kan worden.
Dromen over gemiste klassiekers en ronden mag, maar …

0
fietsvriend 23 maart 2020 om 15:06

Renners al een maand in het ziekenhuis? Extreme maatregelen in UAE of noodzakelijk?

0
Mystery Rider 23 maart 2020 om 16:23

Reken maar uit…extreme maatregelen in UAE – ik woon hier, ik zeg niet dat ze de juiste maatregelen nemen en dat de cijfers correct zijn, maar mathematisch gaat het wel beter hier dan in Europe en hier is geen tekort aan toilet papier :) voorlopig toch niet, hebben ze ook niet nodig, hier sproeien ze hun poep af met een semi-hoge druk reiniger en toiletpapier dient om af te drogen en niet in het toilet te gooien :)

Aantal gevallen UAE: 200, 2 doden, meer dan 200.000 mensen getest
Nederland – 4700, 200 doden, aantal mensen getest, geen idee, de Nederlandse regering heeft beslist dat groepsimmuniteit beter is dan testen – good luck guys :)
Belgie – 2700, 88 doden en nog altijd geen deftige regering

0
Samlambeej 23 maart 2020 om 21:17

@Mystery Rider
Zeg, hoe gaat dat dan praktisch in zijn werk? Met die semi-hogedrukreiniger?
Vraag me dat af.

0
Mystery Rider 24 maart 2020 om 06:53

@samlambeej
Is zoals een bidet in Frankrijk, maar dan een sproeier, even na de grote boodschap met beetje hoge druk sproeier de poep reinigen en dan met toiletpapier als handdoekje droogwrijven :)
Kan helaas geen foto posten op mijn reactie :)

0
AWestie 23 maart 2020 om 15:44

Echt nog in het ziekenhuis ook? Dan hebben ze serieuze klachten

0
Duh 23 maart 2020 om 16:46

Denk eerder dat ze daar niet aan thuis(hotel)quarantaine doen. Heb je Corona, dan in ziekenhuis in quarantaine totdat het minstens 2x negatief is bewezen.

0
Polleke 23 maart 2020 om 20:10

En nog steeds geen woord over nog een achtergebleven corona-patient, noch team, noch nationaliteit…zeer bizar..

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone