NK voor nieuwelingen, junioren en elite zonder contract een week verplaatst

maandag 20 september 2021 om 11:59
NK voor nieuwelingen, junioren en elite zonder contract een week verplaatst

Ter illustratie - foto: Cor Vos

Het NK wielrennen voor nieuwelingen, junioren en elite zonder contract is een week uitgesteld. Dat maakte de organisatie vandaag bekend. De nieuwe data zijn 30 en 31 oktober. De koersen worden verreden op een parcours op en rond de Col du VAM.

Aanvankelijk zou het evenement worden gehouden op 22, 23 en 24 oktober. “De inzet was om het NK samen met de Ronde van Drenthe te laten plaatsvinden om er in Drenthe een mooi wielerfeest van te maken. Uiteindelijk bleek een combinatie niet mogelijk, doordat ook de toertocht van de Ronde van Drenthe deze klim moest aandoen. Vanwege dit besluit is een NK in combinatie met de Ronde van Drenthe niet mogelijk”, meldt de organisatie.

Daarom wordt het NK een week verplaatst naar het weekend van 30 en 31 oktober. Er wordt op een parcours op en rond de Col du VAM gereden. De nieuwelingen en de junioren rijden op een ronde van zes kilometer met één beklimming. De elite-renners zonder contract betwisten op een omloop van 6,5 kilometer met twee beklimmingen hun titelstrijd. Het kampioenschap voor profs en beloften werd in juni al afgewerkt.

Dit artikel delen:

3 Reacties

VespavanBern 20 september 2021 om 13:34

En toen was de overlap met de GP Steenbergen een feit.
Belachelijk dat de KNWU dit laat gebeuren, het NK dat moet wijken voor een toertochtje, met als gevolg dat een van de weinige organisaties die dit jaar wèl jeugdkoers wou organiseren kan inpakken. Dit slaat helemaal nergens op.

Kaj 21 september 2021 om 16:34

Toertochtje? Het gaat wel om een koers en een toertocht van Mevr van Issum de koningin van Drenthe. Je weet als zij boos wordt dan is het bal vooral omdat zij vind dat het haar VAMberg is.

Maartensmits 20 september 2021 om 19:41

Kijkt toch niemand naar.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair