NK tijdrijden gaat alsnog van start in attractiepark Wildlands
foto: Cor Vos
maandag 13 juni 2022 om 08:57

NK tijdrijden gaat alsnog van start in attractiepark Wildlands

Het NK tijdrijden begint dit jaar alsnog in attractiepark Wildlands in Emmen. Eigenlijk stond deze locatie al voor vorig jaar op de rol, maar vanwege de COVID-19-epidemie werd toen uitgeweken naar een ronde over de Muur van Emmen ten oosten van de Drentse plaats. Het kampioenschap staat voor woensdag 22 juni op de kalender.

Het vijftien kilometer lange parcours begint in het Wildlands en voert dan door het buitengebied tussen Emmen en Sleen. De route loopt via de Vreding, de Westenesscherstraat, de Slenerweg, de Meulenkampweg, de Oosterveldweg, de Ermerweg, de Hondsrugweg en via het fietspad bij ‘de Holdert’ naar het Atlastheater op het Raadhuisplein waar de aankomst is. Afhankelijk van de categorie wordt de route een of twee keer afgelegd.

Deze editie voert over het voor 2021 bedoelde parcours. Vorig jaar werd uiteindelijk als gevolg van de geldende COVID-19-maatregelen uitgeweken naar de Meerdijk, waar de Muur van Emmen in het parcours kon worden opgenomen. Voor de organisatie gaat een wens in vervulling nu na 2012 opnieuw wordt gestart vanuit de dierentuin. In 2022 is het centrale plein van Wildlands de plaats waar het startpodium wordt opgebouwd. Anders dan vorig jaar zijn toeschouwers weer welkom.

Op de deelnemerslijst staat bij de mannen Tom Dumoulin, die zijn kampioenstrui van 2021 wil verdedigen. De voormalig wereldkampioen neemt het op tegen onder anderen Bauke Mollema, Thymen Arensman, Jos van Emden en regiofavoriet Elmar Reinders. Bij de vrouwen zijn onder meer Ellen van Dijk en Riejanne Markus voorzien om de trui over te nemen van de ondertussen gestopte Anna van de Breggen.

flag-nl Programma NK tijdrijden 2022
09u00 – Nieuwelingen meisjes
09u35 – Junior-vrouwen
10u10 – Nieuwelingen jongens
10u55 – Junior-mannen
12u23 – Beloften
14u35 – Elite-vrouwen
16u10 – Elite-mannen


 
3 Reacties
Sorteer op:
13 juni 2022
Alsnog? Was het dan niet aldoor het plan om er in 2022 te starten? We worden hier met ‘alsnogs’ om de oren geslagen… in de voorbeschouwing van de Pogacar Tour ook al (‘de 27ste editie kon een jaar later alsnog plaatsvinden’) Voor mij heeft ‘alsnog’ de nuance dat een ander scenario maar op de valreep vermeden is. Of is er een betekenisverschuiving in Nederland waar deze Belg geen weet van heeft?
    13 juni 2022
    Mee eens, ik verwacht met deze titel een heel bijzonder verhaal dat ze vorige week bijna rond waren om het op het circuit van Monaco te mogen verrijden, maar dat dit last minute toch niet is gelukt en derhalve ze met hangende pootjes terug naar de organisatie moesten met de vraag of het alsnog in Emmen kon. Zoiets...
    13 juni 2022
    Het schijnt dat een paar olifanten de boel wilden platleggen uit protest tegen ongewenst gluurgedrag maar die krijgen alsnog extra fruit.

Reacties zijn gesloten.