NK mountainbike in juni op vernieuwd parcours Watersley Park

woensdag 3 maart 2021 om 12:22
NK mountainbike in juni op vernieuwd parcours Watersley Park

Milan Vader - foto: Orange Pictures

Het Nederlands kampioenschap mountainbiken vindt jaar al op 5 en 6 juni plaats. In verband met de voorbereidingen op de Olympische Spelen is ervoor gekozen om het evenement met meer dan een maand te vervroegen.

Voor het derde opeenvolgende jaar is het Watersley Sports & Talentpark in Sittard decor van de nationale titelstrijd. Toch zal het parcours net iets anders zijn dan de atleten zijn gewend. Het 4,1 kilometer lange parcours is in afgelopen maanden van een upgrade voorzien met een Rock&Roll, Wall Ride en een Flow Trail.

Het Nederlands kampioenschap werd vorig jaar verreden in september. Milan Vader (elite-mannen), Anne Terpstra (elite-vrouwen) en Ceylin del Carmen Alvarado (beloften-vrouwen) gingen er met rood-wit-blauwe trui vandoor.

Dit artikel delen:

3 Reacties

blix 3 maart 2021 om 12:56

Slim, want dan is er kans dat Matje meedoet. Hij zit dan volop in zijn eerste mountainbikeperiode van het seizoen, met in mei de Worlds Cups in Albstadt en Nove Mesto, en de week na het NK de World Cup in Leogang.

Har77 3 maart 2021 om 15:47

Zou mooi zijn, en als Vader nog een stapje heeft kunnen zetten is er wellicht zelfs iets van strijd.

HoofdIsVrij 3 maart 2021 om 15:35

Op social media was te zien dat Brentjes en co veel werk in het nieuwe parcours hebben gestoken. Ik ben benieuwd naar het eindresultaat en als kleppers als Vader, Terpstra, Tauber en vooruit MvdP zich erop wagen.

Headlines

Materiaalzone

Populair